<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffett satser tungt på kinesisk elbilprodusent – aksjen har gått i taket

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har satset mer enn dobbelt så mye på BYD sammenlignet med General Motors.

Publisert 2. mars 2021 kl. 11.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
ELBIL: Warren Buffett og Berkshire Hathaway er tungt investert i BYD.  Foto: Scott Morgan

Milliardæren Warren Buffett har åpenbart troen på det kinesiske elbilselskapet BYD og holder en eierandel på 8,2 prosent i Hong-Kong-selskapet gjennom hans investeringsselskap Berkshire Hathaway, fremgår det av et investorbrev. 

Eierandelen gjør Berkshire Hathaway til den åttende største eieren i BYD pr. 31. desember 2020.

Buffett har dermed en langt større eierandel i BYD enn den tradisjonelle amerikanske produsenten General Motors (GM). Der holder Berkshire Hathaway en eierandel på 3,7 prosent og er den 15ende største eieren. 

Berkshire Hathaway var et av de første selskapene som investerte i BYD i 2008 og avkastningsmessig har det vært en langt bedre investering enn General Motors den siste tiden. Førstnevnte er opp mer enn 350 prosent det siste året, mens GM er opp rundt 65 prosent i samme periode. 

BYD tar en stadig større andel av det globale elbilmarkedet og solgte over 130.000 helt elektriske biler i fjor. Til sammenligning solgte den kinesiske konkurrenten Nio rundt 43.700 biler. Det elektriske bilmarkedet vil GM også ta en større andel av og selskapet annonserte nylig at det ikke skal produsere biler med forbrenningsmotor innen 2035.