Sissener slo børsene i februar – her er favorittaksjene for mars

– Vi slår børsene med en vesentlig lavere eksponering. Det tyder på noen riktige aksjevalg, sier Jan Petter Sissener.

SOLID AVKASTNING: Jan Petter Sissener kan se tilbake på en god måned i aksjemarkedet. Foto: Iván Kverme
Finans

Jan Petter Sissener kan se tilbake på en god måned i aksjemarkedet. I februar steg Sissener Canopus 6,5 prosent mens OBX-indeksen på Oslo Børs gikk opp 3,7 prosent. S&P 500 kunne vise til en oppgang på 2,8 prosent i samme periode mens Euro Stoxx 600 la på seg 2,5 prosent.

Den gjennomsnittlige markedseksponeringen til Sissener Canopus i februar var 58 prosent.

– Vi slår børsene med en vesentlig lavere eksponering. Det tyder på noen riktige aksjevalg. Renten har begynt å stige, noe som førte til en del rokkeringer, sier Sissener til Finansavisen.

Sissener Canopus har økt eksponeringen mot verdisykliske selskaper samtidig som forvalterne har redusert eksponeringen mot selskaper som påvirkes negativt av høyere renter. Med en moderat markedsvekting mener Sissener at porteføljen er godt innrettet mot både en børskorreksjon og stigende lange renter.

– Vi har kjøpt oss inn i råvarer. I løpet av februar satset vi på Rio Tinto, Stora Enso, BHP og ThyssenKrupp, sier Sissener til Finansavisen.

Fondets beste bidragsyter i februar var Energy Recovery som steg 27,2 prosent. Nest beste bidragsyter var teknologiselskapet Nordic Semiconductor som leverte kvartalsresultater godt over forventningene. Forsikringsselskapene Storebrand og Prudential var også sterke bidragsytere.   -  

– Vi fikk bank av Prudential i slutten av januar, men styrken i innhentingen i februar har overrasket meg veldig, sier Sissener.

Det portugisiske kraftselskapet EDP var fondets svakeste posisjon med et kursfall på 8,2 prosent.

Sissener regner med pandemien vil avta etter hvert som vaksinering gjennomføres. Forvaltningsstrategien er fortsatt å holde en balansert portefølje med vekt på kvalitetsselskaper som er vekst- og rentesensitive.

Sisseners største aksjeposter (long)

Storebrand

8,9 prosent av porteføljen

Europris

5,6 prosent av porteføljen

Prudential

4,9 prosent av porteføljen

Nordic Semiconductor

4,8 prosent av porteføljen

Siem Industries

4,2 prosent av porteføljen