<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bestill mat – bli med på emisjon

Deliveroo vil la allmenheten få muligheten til å delta på selskapets emisjon før børsnoteringen – gitt at de bestiller mat.

    Publisert 7. mars 2021 kl. 10.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 158 ord
    NOTERES: Delivero vil la kundene bli med på børsnoteringen. Foto: Bloomberg

    På torsdag meldte matleverandøren Deliveroo, som blant annet har Amazon på eiersiden, at det vil ta selskapet på børs i London. Selskapet har en estimert verdi på omtrent 7 milliarder dollar.

    Nå vil selskapet la kundene delta i emisjonen i forkant av noteringen, skriver Reuters søndag.

    Ifølge selskapet vil kunder som bestiller mat fra mandag av få muligheten til å notere seg for inntil 1.000 britiske pund, der de mest lojale kundene vil bli prioritert ved en overtegning.

    Ifølge Reuters mener analytikere at det er stor interesse for selskapet, ettersom coronanedstengningene har ført til en kraftig økning av bestillinger av mat hjem.

    «Altfor ofte blir vanlige mennesker utelukket fra børsnoteringer, og de eneste deltakerne er institusjonelle investorer, » sa grunnlegger Will Shu ifølge Ruters.

    «Jeg ønsket å gi så mange kunder som mulig sjansen til å bli aksjonærer, og derfor stiller vi 50 millioner pund i aksjer til rådighet for dem, sammen med våre restaurantpartnere og leveringsbud.»