<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker lanserer bitcoin-selskap

Aker har etablert selskapet Seetee som skal investere i bitcoin-økosystemet.

    Publisert 8. mars 2021 kl. 07.28
    Oppdatert 8. mars 2021 klokken 08.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    BITCOIN: Aker og Kjell Inge Røkke skal satse på bitcoin gjennom selskapet Seetee.  Foto: Iván Kverme

     

    Aker har etablert selskapet Seetee som skal investere i prosjekter og selskaper gjennom bitcoin-økosystemet. Selskapet skal holde alle deres likvide aktiva i bitcoin og det har i første omgang en egenkapital på 500 millioner kroner, fremgår det av en børsmelding mandag. 

    Seetee vil utgangspunktet fokusere på å investere i og eie bitcoin, bli en del av det bredere blockchain-samfunnet, etablere partnerskap med ledende aktører, lansering av verifiseringsoperasjoner, samt å bygge og investere i selskaper i økosystemet.

    For å komme raskt i gang vil Seetee aktivt søke samarbeid med andre aktører og det har blant annet inngått en samarbeidsavtale med Blockstream, et etablert, globalt selskap innen bitcoin og blockchain-teknologi. 

    Samarbeidet vil i utgangspunktet fokusere på mining og bli videreutviklet ved å bygge på Blockstreams «unike styrker» innen blockchain-teknologi og Akers erfaringer, fremgår det av meldingen. 

    Ifølge hjemmesiden til Seetee har selskapet allerede kjøpt 1.170 bitcoin, hvor strategien er å være langsiktig.