<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bedrifter får ikke søke lønnsstøtte før i mai

En ny lønnsstøtteordning trer nå i kraft og skal gjelde ut juni. Men bedriftene får ikke søke penger fra ordningen før i mai.

Publisert 14. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
MISBRUK: Nina Schanke Funnemark, skattedirektør i Skatteetaten, lover å sørge for god kontroll for å hindre misbruk av ordningen. Foto: Lånekassen

Søknadsportalen åpner 3. mai, opplyser Finansdepartementet i en pressemelding.

Det er Skatteetaten som skal forvalte ordningen. Søknadsprosessen og utbetalingene vil i stor grad være automatiserte. Det blir også full åpenhet om hvilke bedrifter som får støtte.

– Skatteetaten skal gjøre sitt beste for at det skal være enkelt for bedrifter å søke. Vi vil samtidig sørge for god kontroll for å hindre misbruk av ordningen, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Ordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt som de setter i arbeid igjen etter permittering.

– Vi må unngå at ledigheten biter seg fast på et høyt nivå. Målet med denne ordningen er at de som er permittert, skal komme raskere tilbake i jobb, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Lønnsstøtteordningen trer i kraft 15. mars og gjelder ut juni.

Bedrifter som søker penger innen utgangen av mai, vil kunne få første utbetaling før sommeren. Det vil deretter bli en ny søkemulighet i september.

(©NTB)