Peter Hermanruds favorittaksjer for april

Sjefstrateg Peter Hermanrud stokker om på anbefalingene. I april satser han på ni aksjer. Samtidig forventer han kursfall i seks aksjer.

APRIL: Sjefstrateg Peter Hermanrud gjør endringer i sin anbefalte portefølje. Foto: Iván Kverme
Finans

  -   -   -   -   -   -  

Sjefstrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets har sendt ut en oversikt over sine favorittaksjer for april. Her opererer han med ni aksjer i porteføljen.

I perioden 2. mars til 6. april gikk porteføljen opp 5,2 prosent samtidig som hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 4,3 prosent.

Traff med Norwegian Finans Holding

De aksjene i porteføljen som hadde best uttelling i perioden var Norwegian Finans Holding og Elkem med kursoppganger på henholdsvis 27,4 prosent og 16,2 prosent.

I begynnelsen av mars ble det kjent at den nordiske nisjebanken Nordax Bank AB ønsket å kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder kroner og la frem et bud på 95 kroner pr. aksje. Noen dager senere ga styret klar beskjed til Nordax at den angitte tilbudsprisen undervurderer selskapet og dets utsikter betydelig.

Kursfall i Vow og Aker

Aksjen med dårligst uttelling i mars var Vow med et kursfall på 11,7 prosent etterfulgt av Aker hvor aksjen falt 7,7 prosent. I slutten av mars hentet Vow 230 millioner kroner til videre vekst samtidig som fire innsidere valgte å selge aksjer for 138 millioner kroner.

I et intervju med Finansavisen i begynnelsen av mars trakk Peter Hermanrud frem Kjell Inge Røkkes Aker som en av sine marsfavoritter.

– Aker har mye i seg, og grunnen til det er tredelt. For det første har Aker BP gjort det merkelig dårlig. Samtidig har grønne aksjer fått seg en smell, og her forventer jeg en rebound. Husk også at Aker handles til en uvanlig stor rabatt i forhold til underliggende verdier, sa Hermanrud til Finansavisen for en måned siden.

Oppgang i shortporteføljen

Peter Hermanruds shortportefølje gikk opp 4,4 prosent i mars. Her traff han best med Mowi som falt 2,5 prosent. I shortporteføljen var også SAS og Fjordkraft Holding som klatret henholdsvis 12,5 prosent og 9 prosent.

Hittil i år har Hermanruds kjøpsanbefalinger en avkastning på 9,2 prosent, shortporteføljen har gått opp 6,5 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs er opp 10 prosent.

Peter Hermanrud var ikke tilgjengelig for en kommentar da Finansavisen tok kontakt.

Peter Hermanruds favorittaksjer i april

Zalaris
Maha Energy
Elkem
Sats
Schibsted
SpareBank 1 SR-Bank
Norwegian Finans Holdng
Lerøy Seafood
Salmar

Peter Hermanruds shortkandidater

Kongsberg Automotive
Equinor
SAS
XXL
Fjordkraft
Sbanken