Storbank nedgraderer energiaksje – ser fortsatt oppside på over 20 prosent

JP Morgan nedgraderer Equinor-aksjen, men ser fortsatt en oppside på over 20 prosent.

NEDGRADERT: JP Morgan nedgraderer Equinor-aksjen.  Foto: BLOOMBERG
Finans

Den amerikanske storbanken JP Morgan nedgraderer Equinor-aksjen til nøytral fra overweight, og nedjusterer kursmålet til 200 kroner, fra tidligere 210 kroner, ifølge Reuters tirsdag, melder TDN Direkt. 

Equinor-aksjen har steget 13,07 prosent siden nyttår til 163,90 kroner, og JP Morgan ser dermed fortsatt en oppside på 22 prosent med det nye kursmålet. 

Mandag gjorde SpareBank 1 Markets endringer i ukesporteføljen og der forsvant Equinor ut, etter at den hadde vært i porteføljen siden begynnelsen av januar. DNB Markets gikk motsatt vei i sin ukesportefølje og beholdt energiaksjen. 

Den sveitsiske banken Credit Suisse har et positivt syn på aksjen og jekket mandag opp kursmålet fra 225 til 235 kroner. Nordnet-økonomen Mads Johannesen holder Equinor som en favoritt, blant annet siden dagens oljepris ligger rundt 25 dollar over «break even»-nivået.

– I tillegg til olje og gass, får man i tillegg en stor eksponering mot bærekraftige energikilder som hydrogen, sol og havvind, uttalte Johannesen i mandagens børsintervju med Finansavisen.