Ser flere salgssignaler – advarer mot ekstremt negative aksjer

– Der er det ikke så mye mer som kan gå galt rent teknisk, advarer Geir  Linløkken i Investtech.

ADVARSEL: Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Fra venstre: Geir Linløkken, Asbjørn Taugbøl, Christian Sveen Harto og Fredrik Tyvand. Foto: Investtech
Finans

  -   -   -   -   -   -  

Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Formålet med porteføljen er å vise investorer hvilke aksjer man (ifølge Investtechs analyser) bør holde seg unna. Dette kan være aksjer med høy risiko i forhold til mulig oppside, negativt teknisk bilde, negative innsidere og/eller at aksjene vurderes vesentlig svakere enn markedsindeksen.

I løpet av forrige uke falt porteføljen 2,7 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 0,3 prosent. Det betyr at porteføljen er ned 2,6 prosent hittil i år mens Oslo Børs er opp 9,8 prosent.

Denne uken gjør ikke Geir Linløkken noen endringer i porteføljen.

Salgssignaler

– Til tross for nye salgssignaler i flere av de mest risikable selskapene på Oslo Børs, inkludert Solstad Offshore, Akastor, BerGenBio, Prosafe, Magseis og Volue, gjør vi denne uken ingen endringer i hold-deg-unna-porteføljen. SoftOx og Seadrill, som er i porteføljen, er ekstremt negative aksjer. Der er det ikke så mye mer som kan gå galt rent teknisk, sier Linløkken til Finansavisen.

Linløkken slår fast at Norwegian, som har vært i porteføljen noen måneder, ikke er teknisk negativ i skrivende stund.

– Den er imidlertid blant børsens aller mest volatile aksjer, med historiske månedlige svingninger på over 80 prosent, og anses således som en såkalt lottoaksje. Det gir i seg selv god statistisk grunn til å holde seg unna aksjen, men det er de spesielle omstendighetene med en forestående emisjon og utstedelse av veldig mange flere aksjer som her er avgjørende for vår anbefaling, sier Linløkken.

Utvalget i «hold-deg-unna-porteføljen» er basert på de tekniske indikatorene som Investtech legger mest vekt på, henholdsvis trend, formasjoner, støtte og motstand, og volum. Trend er det aller viktigste og den porteføljeansvarlige forsøker å finne aksjer som ligger i fallende trend på mellomlang eller på kort sikt. 

Hold-deg-unna-porteføljen

PCI Biotech:-2,6 prosent
SoftOx Solutions:-1,0 prosent
Kahoot:-19,9 prosent
Seadrill:0,6 prosent
Quantafuel:-29,0 prosent
Fjordkraft:-8,1 prosent
Norwegian:-26,9 prosent