Toppanalytikernes beste aksjetips på Wall Street

Potensiell oppside på mellom 8 og 45 prosent – her er de heteste tipsene fra Wall Street-analytikere med størst suksess. 

Publisert 2. mai 2021 kl. 14.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 488 ord
POTENSIAL: Resultatsesongen er i gang på Wall Street, og det gir nye muligheter for investorer.  Foto: Dreamstime

Resultatsesongen på Wall Street er godt i gang, med mange tungvektere som allerede har lagt frem kvartalsrapportene. Imidlertid er det fortsatt mange selskaper gjenstår, og analyseselskapet TipRanks har gått igjennom hvilke analytikere som treffer best og hvilke aksjer de anbefaler fremover.

Global Payments

Global Payments legger frem førstekvartalstallene 4. mai, og Deutsche Banks analytiker Bryan Keane er optimistisk med tanke på fintechselskapets langsiktige vekstutsikter. Keane gjentok senest i slutten av april kjøpsanbefalingen for selskapet, og satte opp kursmålet til 235 dollar pr. aksje – noe som gir en 8 prosent oppside pr. dags dato. 

For første kvartal venter Deutsche Bank-analytikeren en omsetning på 1,75 milliarder dollar og et resultat pr aksje på 1,76 dollar. 

Keane har en suksessrate på 78 prosent og med en gjennomsnittlig avkastning på 24,8 prosent pr. rating, melder TipRanks. 

Lyft

Lyft kunngjorde i forrige uke at de selger den autonome virksomheten sin til et datterselskap av Toyota for 550 millioner dollar – nesten 4,6 milliarder kroner. Analytiker Jake Fuller i BTIG mener dette er veldig gode nyheter for bildeleselskapet. Fuller gjentok i uken som var kjøpsanbefalingen for Lyft, samtidig som han hevet kursmålet fra 70 til 80 dollar pr. aksje – som vil gir en oppside på 26 prosent. 

– Vi gikk inn i nedturen med en antakelse at innhentingen ville bli betydelig langsommere enn det Wall Street gjorde. Det viste seg å være riktig for 2020, men vi forventer nå at virksomheten vil være nær 2019-nivåene tidlig i 2022, skriver toppanalytikeren i en oppdatering. 

Fuller har for tiden en suksessrate på 69 prosent, med en gjennomsnittlig avkastning på 24,6 prosent pr. rating. 

Jack in the Box

Oppenheimers stjerneanalytiker Brian Bittner mener at fastfoodkjeden Jack in the Box er undervurdert. Dette til tross for at restaurantkjeden har det seneste året steget 27 prosent på børsen, mot S&P 500 som «bare» har steget 11 prosent.  

– Vi mener verdsettelsesrabatten på 30 prosent til i forhold til konkurrentene, undervurderer JACKs grunnleggende over gjennomsnittlige høye inntjeningskraft og identifiserbare vei for å akselerere videre vekst, skriver Bittner i et notat. 

Bittner, som har en suksessrate på 69 prosent, gjentar kjøpsanbefalingen sin for Jack in the Box, samtidig som han hever fra 115 dollar til 135 dollar pr. aksje – det vil gi en oppside på 14 prosent. 

Fastfoodkjeden legger frem resultatene sine for andre kvartal 12. mai, og Oppenheimer-analytikeren venter en EBITDA på 67,6 millioner dollar. 

SailPoint Technologies

Når SailPoint Technologies skal presentere resultatene sine 10. mai forventer RBC Capital-analytiker Matthew Hedberg at teknologiselskapet vil slå konsensusestimatene på 91,2 millioner dollar i omsetning og et resultat pr. aksje på 0,00 dollar. 

Ifølge CNBC er SailPoint Technologies et av favorittselskapene til Hedberg, som har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 71 dollar pr. aksje på selskapet – som vil gir en potensiell oppside på 45 prosent. 

– Det forventes at 2021 vil være et år med overgang, ettersom ledelsen omorganiserer virksomheten for å fokusere på abonnementsbasert pris, uavhengig av distribusjon, skriver RBC Capital-analytikeren og legger til at vi bør se en økende mengder tidsbaserte avtaler i tillegg. 

Ifølge TipRanks har Hedberg en suksessrate på 73 prosent, med en gjennomsnittlig avkastning på 30,2 prosent.