Nordnet-analytiker: Naturlig at denne trenden fortsetter

Investorene vekter seg opp i sykliske selskaper.

Roger Berntsen. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme
Finans

Første handelsdag i uken steg europeiske og amerikanske børser, bortsett fra teknologitunge Nasdaq, som falt 0,5 prosent. 

Ifølge analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, gjorde de amerikanske investorene som de har gjort mange ganger i år, nemlig å vekte seg opp i sykliske selskaper; som finans, energi og materialer, på bekostning av vekstselskaper; teknologi. 

Analytikeren mener denne sektorrotasjonen har gjort at Dow Jones indeksen har outperformet den teknologitunge Nasdaq indeksen med 3,7 prosentpoeng i 2021. 

«Det er naturlig at denne trenden fortsetter i takt med at verdensøkonomien gjenåpnes», skriver Berntsen i en fersk oppdatering tirsdag.

Han peker på at de fleste smittetilfellene i verden i dag kommer fra land som ikke har klart å vaksinere stor nok andel av befolkningen, deriblant India. I USA, Kina og Europa er situasjonen lysere enn på lenge. 

«Når det er sagt, inflasjonspresset i økonomien er også ventet å ta seg opp i denne prosessen, noe som etterhvert vil lede til renteoppgang», skriver analytikeren.


Oljeprisen

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,1 prosent til 67,49 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,01 prosent til 64,44 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Berntsen peker på at kraftige lettelser i smittetiltakene i flere viktige land og regioner har bidratt til ny optimisme i oljemarkedet. 

Transportsektoren er ventet å etterspørre vesentlig mer olje i tiden som kommer som en følge av økt reiselyst blant folk flest. Blant annet er etterspørselen etter flybilletter stor, spesielt i USA, påpeker analytikeren.

«Det er naturlig å anta at denne positive trenden vil fortsette så lenge vaksineringen av verdens befolkning går sin gang», skriver Berntsen.