Aksjeekspert: – Stol på instinktene deres, ikke kursbevegelsene

Tidligere hedgefondforvalter Jim Cramer mener resultatsesongen er en forvirrende tid.

TIDLIGERE FORVALTER: Jim Cramer. Foto: Gerald Herbert
Finans

Vi er godt inne i førstekvartalssesongen, som har vært med på å prege børsene de siste ukene. 

Nå advarer tidligere hedgefondforvalter og Mad Money-programleder, Jim Cramer, investorer mot å blindt følge markedet fordi en aksje faller etter resultatpresentasjonen.

– Stol på instinktene deres, ikke kursbevegelsene, sier Cramer, ifølge CNBC.

– Hvis du gjør leksene dine, er din egen konklusjon som oftest bedre enn markedets, påpeker han.

– En forvirrende tid

Cramer mener den siste runden med resultatrapporter i USA har vist hvor viktig det er å være tro til omfattende aksjeanalyse, og å ikke reagere på de første kursbevegelsene.

– Du kan ikke anta at noe er galt bare fordi en aksje faller som svar på inntjeningen, men det er akkurat det mange tradere gjør. Sannheten er at resultatsesongen er en forvirrende tid, og markedets innledende reaksjon er ofte feil, sier han, og trekker frem amerikanske eksempler som Draftkings og Penn National Gaming.

– Begge selskapene rapporterte høyere omsetning enn ventet. Begge selskapene er på god vei til å dominere et av de sterkeste, raskest voksende sektorene i den amerikanske økonomien - gambling, sier Cramer, ifølge CNBC.

Begge de to aksjene aksjene falt kraftig etter at de hadde lagt frem tallene. 

Penn National Gaming, som la frem sine tall torsdag, snudde imidlertid opp fredag. Da hentet den inn igjen fallet fra dagen før, og steg så ytterligere 3 prosent.