KjøpLogg inn

Nordnet lanserer tech-fond

Nordnet Indeksfond Teknologi er «det første teknologi-indeksfondet i Norge».

Publisert 31. mai 2021 kl. 09.35
Oppdatert 31. mai 2021 klokken 09.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
FØRST UTE: Ifølge Anders Skar er Nordnet først ute med teknologi-indeksfond i Norge. Foto: Siv Dolmen

Nordnet lanserer mandag «Nordnet Indeksfond Teknologi». Fondet vil forvaltes i samarbeid med JP Morgan, med inntil 0,3 prosent i total årlig kostnad, går det frem av en pressemelding.

Ifølge Nordnets Norge-sjef Anders Skar er dette det første teknologi-indeksfondet i det norske markedet.

Fondet vil følge MSCIs World Information Technology-indeks, som er satt sammen av 185 teknologiselskaper fra 23 land. Hardware, software og halvledere er de største segmentene. Indeksen har de siste ti årene en gjennomsnittlig, årlig avkastning på 18,7 prosent, mot 9,9 prosent for verdensindeksen (MSCI World) i samme periode.

– Denne sterke historikken er naturligvis ingen garanti for fremtidig avkastning, men det er unektelig mange sterke trender som peker i positiv retning for teknologiselskaper også fremover, sier Anders Skar.

Fondet er globalt, men siden mange av de største IT-selskapene i verden er noterte i USA, utgjør amerikanske selskaper hele 85 prosent av indeksen – med Apple og Microsoft som de største enkeltselskapene.