Har Musk slått opp med bitcoin? Ny Twitter-melding fyrer opp spekulasjonene

Elon Musk hamrer på ny løs på tastaturet og setter fyr på spekulasjonene. Har han solgt bitcoin?

04.06.2021
Finans

Elon Musk la for få timer siden ut flere meldinger på Twitter om bitcoin, og spekulasjonene om han har dumpet kryptovalutaen florerer.

Tesla-gründerens uttalelser har vist seg å ha stor innflytelse på kursbevegelsene i både bitcoin så vel som dogecoin, og Wall Street Journal har omtalt Musk som bitcoins største påvirker

Uttalelsene fører til et bredt humørspekter blant investorene. Noen reagerer med glede, latter og humor, mens hos andre er det frustrasjon som er den mest prominente følelsen som får utløp, noe denne Twitter-meldingen fra 17. mai understreker.

Den gang forsikret Musk om at Tesla ikke hadde solgt bitcoin, til tross for at det var stor spekulasjon også den gang.

Ifølge Coindesk faller bitcoin i skrivende stund 6 prosent til 36.600 dollar. Dogecoin faller nær 15 prosent til 37 cent. Ethereum er ned 7 prosent til 2.634 dollar.


Billy Markus, medgrunnlegger av dogecoin, er en renommert kryptobull og tok også til Twitter etter Musks nyeste utsagn.

Midt i mai tvitret Musk om bitcoin og sendte kryptovalutaen markant ned over natten. I ukene som fulgte var det voldsom aktivitet i kryptosfæren, og de mest kjente kryptovalutaene falt enormt i verdi. 

Bitcoin har lagt seg rundt midten av 30.000-tallet, rundt 40 prosent ned fra toppen i april. Siden nyttår er verdens største kryptovaluta fremdeles opp rundt 26 prosent. Dogecoin har steget elleville 7.500 prosent siden nyttår.