<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin faller tosifret etter løsepengebeslag

Amerikanske myndigheter har beslaglagt store deler av løsepengebeløpet som ble utbetalt til hackerne av Colonial Pipeline og bitcoin faller. 

    Publisert 8. juni 2021 kl. 14.47
    Oppdatert 8. juni 2021 klokken 15.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 236 ord
    FALLER: Bitcoin faller tirsdag. Foto: Dreamstime

    Bitcoin faller tosifret tirsdag og er i skrivende stund ned 10,4 prosent til like over 32.800 dollar pr. enhet.

    Grunnen til fallet er usikkert, men amerikanske myndigheter har gått ut med pressemelding der det går frem at majoriteten av løsepengene som ble betalt til hackerne av Colonial Pipeline, har blitt beslaglagt.

    Reuters melder at myndighetene har hentet tilbake 63,7 av de 75 bitcoinene som ble utbetalt i løsepenger til hackerne. 75 bitcoins tilsvarer rundt 2,5 millioner dollar – 20 millioner kroner – etter dagens kurs.

    Rettsdokumenter viser at etterforskerne klarte å finne nøkkelen, eller passordet, til en av hackernes bitcoin-lommebøker. Pengene ble hentet tilbake av en innsatsstyrke Washington opprettet på grunn av økende tilfeller av cyberkriminalitet.

    Det spekuleres i om bitcoin-lommeboken til hackerne har blitt hacket – ironisk nok – av amerikanske myndigheter, men om det er tilfelle er ikke sikkert. Fallet vi ser i bitcoin nå kan være et resultat av tvil og kalde føtter hos investorene hva gjelder bitcoins sikkerhet.

    Amerikanske myndigheter skal ifølge New York Times ha identifisert bitcoin-lommeboken og en dommer utstedte en arrestordre slik at midlene ble beslaglagt.

    I april sto bitcoin nær 65.000 dollar pr. enhet, men siden den gang har det gått nedover. Laveste nivå siden den gang skjedde i slutten av mai da kryptovalutaen sto nær 30.000. Siden nyttår er bitcoin fremdeles opp 12,6 prosent.