<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street-guru plukker to utbytteaksjer

Steve Cohen har lagt til to nye utbytteaksjer i porteføljen.

Publisert 10. juni 2021
Oppdatert 10. juni 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
UTBYTTE: Steve Cohen går for utbyttemaskiner. Foto: Bloomberg

Steve Cohen har i en årrekke levert sterk avkastning til sine klienter og bygget seg opp en guru-lignende status på Wall Street.

Cohen har jobbet som forvalter i flere selskaper og driver nå Point72 Asset Management med over 1.500 ansatte. 

Nå plukker Wall Street-guruen to nye utbytteaksjer opp av hatten: OneMain Holdings og LyondellBasell.

OneMain Holdings

Dette selskapet gir lån og forsikring til kunder som ikke kommer seg inn i det konvensjonelle kredittmarkedet. Kundene har ofte dårlig kreditthistorie, men er ikke nødvendigvis en høy risiko.  

OneMain-aksjen har steget jevnt og trutt det siste året. Siste 12 måneder har aksjen rett over doblet seg fra 29,70 dollar til 59,80 dollar i dag. Selskapet har også levert stabile inntekter på 1,2 milliarder dollar i kvartalet eller mer siden tredje kvartal 2019.

Resultat pr. aksje endte på 23 cent i første kvartal i fjor, men opp til hele 3,06 dollar samme periode i år.

Selskapet økte dermed utbyttet med 56 prosent til 70 cent pr. aksje. På en annualisert rate på 2,80 dollar gir utbyttet en avkastning på 4,7 prosent. 

Steven Cohen har latt seg imponere og kjøpte 813.500 aksjer i første kvartal, som nå er verdt over 48 millioner dollar. 

Femstjerners-analytiker Mosche Orenbuch i Credit Suisse har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål på 72 dollar – 21 prosents popsidepotensial fra dagens kurs. 

LyondellBasell Industries

Kjemikalieselskapet LyondellBasell (LYB) er verdens største eier av polyeten- og polypropenteknologi, og arbeider med noe av det samme som norske Agilyx. 

Selskapet økte utbyttet med 7,6 prosent til 1,13 dollar pr. aksje. Utbyttet gir dermed 4,52 dollar i året pr. aksje og en avkastning på 4 prosent. 

Cohens Point72 kjøpte like under 43.000 aksjer i LYB i første kvartal til en verdi av 4,8 millioner dollar.

JPMorgan-analytiker Jeffrey Zekauskas anbefaler kjøp av aksjen og har kursmål på 142 dollar – 25 prosent over dagens kurs.