<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musks tweets påvirker like herlig tross forræderstatus

Hvis kryptovalutaen bitcoin blir grønnere, kan man igjen kunne kjøpe Tesla-biler med den, ifølge Tesla-sjef Elon Musk.

Publisert 14. juni 2021
Oppdatert 14. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

– Når det blir bekreftet at det er en rimelig (omtrent 50 prosent) mengde ren energi blant bitcoin-minere, og trenden er positiv, vil Tesla igjen tillate bitcoin-transaksjoner, skriver Musk på Twitter.

I kjølvannet av Musks tweet har bitcoin gjort et hopp på 9% og er nå oppe i over 39.000 dollar. I mars åpnet Tesla for bilkjøp med kryptovalutaen, men av miljøhensyn gikk selskapet tilbake på avgjørelsen allerede i mai.

– Til tross for at bitcoin-entusiaster så på han (Musk, red.anm.) nærmest som en forræder, viser hans siste tweet at han fortsatt har stor innvirkning på krypto, sier Bloombergs Su Keenan til Bloomberg News.

Bitcoin-utvinning er basert på kompliserte og tidkrevende dataprosesser som krever mye energi og stadig mer datakraft. Vanlige datamaskiner er ubrukelige til dette. Spesialutviklede dataanlegg i store haller, blant annet i land der elektrisitet kommer fra kullkraft, brukes i stedet.

Se mer i video øverst i saken.

(©NTB)