<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Investeringsfenomenet er ikke lenger i spill

Tidligere hedgefondsjef og nåværende programleder, Jim Cramer, mener Ark Invests innflytelse på markedet har avtatt.

    Publisert 19. juni 2021 kl. 11.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    PÅVIRKER IKKE: CNBCs Jim Cramer mener at Ark Invests innflytelse på markedet ikke er like sterk.  Foto: Courtney Hergesheimer

    Det amerikanske forvaltningsselskapet Ark Invest, med grunnleggeren Cathie Wood i spissen, hadde 50 milliarder dollar, cirka 433 milliarder kroner, under forvaltning ved utgangen av februar. Ark-fondene har levert solid avkastning i flere år, og flere investorer har dermed fulgt forvaltningsselskapets plasseringer med argusøyne. 

    Nå mener «Mad Money»-programlederen Jim Cramer at innflytelsen Ark Invest har hatt på aksjemarkedet er i ferd med å avta etter et svakt første halvår for fondene. 

    «Det virker ganske klart at Ark Invest-fenomenet ikke lenger er i spill. Det strømmer ikke ut penger av fondene, men tiden der Cathie Woods kjøper seg stort opp i aksjer ser ut til å være over», sier Cramer i fredagens «Mad Money»-sending. 

    Han legger til at det var motsatt effekt i fjor, da fondene presterte godt, og flere investorer begynte å legge merke til den sterke utviklingen. Cramer bemerket også at flaggskipet Ark Innovation ETF har begynte å prestere bedre og har økt 2,4 prosent de siste fem dagene, mens S&P 500 er opp 1,9 prosent. 

    «Hvis fondene fortsetter i den positive trenden kan kanskje Woods få innflytelsen tilbake, men enn så lenge vil "Wood-aksjer" synke og stige på egenhånd», sier Cramer.