<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin i fritt fall etter Kina-forbud

Det rapporteres om at Kina vil slå ytterligere ned på utvinning av kryptovaluta. Dette har ført til bred nedgang på kryptomarkedet.

Publisert 21. juni 2021
Oppdatert 21. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord

På søndag ble flere dataanlegg som utvinner kryptovaluta i den kinesiske Sichuan-provinsen, stengt ned. Dette skjedde etter at myndighetene i sørvest-Kina besluttet å stoppe utvinning i området, skriver CNBC.

Hendelsen er ikke den første av sitt slag. Liknende nedstengninger har blitt gjort flere steder i Kina, og det estimeres at over 90 prosent av den totale utvinningen skal forsvinne. 65 prosent av krypto-utvinning foregår i Kina.

Svært energikrevende

Kinesiske myndigheter har utrykt bekymring over hvor energikrevende utvinningssprossesen av kryptovaluta er, der de største dataanleggene bruker mer strøm enn enkelte land. 

De miljømessige skadene som kryptovaluta påfører har blitt tungt kritisert, der blant andre Elon Musk, konsernsjef i Tesla, nylig uttrykte bekymringer rundt dette på Twitter.

For å møte problemet har flere kinesiske kryptogruver, altså dataanlegg, forsøkt å bytte energikilde fra kull til vannkraft. Til tross for denne mer bærekraftige tilnærmingen har ikke kinesiske myndigheter vist tegn til å lette på nedstengningsplanen. 

Kursen i fritt fall

Bitcoin-krusen er mandag ettermiddag ned over 9 prosent, og har dermed mistet 44 prosent av verdi i løpet av den siste måneden. 

Andre kryptovaluta som ethereum, litecoin og ripple er alle ned over 10 prosent mandag ettermiddag.