<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BRAbank kvitter seg med låneportefølje

– Transaksjonen har positiv resultateffekt, og styrker kapitalsituasjonen styrkes, sier banksjef Oddbjørn Berentsen.

    Publisert 28. juni 2021 kl. 08.06
    Oppdatert 28. juni 2021 klokken 08.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord

    BRA

    BRAbank har inngått avtale med Lowell Finland om å selge en portefølje av misligholdte lån i Finland pålydende 332 millioner kroner, går det frem av en børsmelding

    Lånene stammer fra tidligere BRAbank/Monobank før fusjonen med Easybank 1. oktober 2020, der Easybank var overtagende selskap.

    – Transaksjonen blir gjennomført i andre kvartal med positiv resultateffekt, og bankens kapitalsituasjon styrkes. Salget bekrefter tapsavsetningsnivået og reduserer usikkerhet til fremtidige tap i Finland, sier toppsjef Oddbjørn Berentsen i en kommentar.

    Salget reduserer bankens såkalte «steg 3 ratio» for forbrukslån i Finland med 17 prosentpoeng i forhold til status ved utgangen av mai 2021. Tilsvarende reduseres bankens totale «steg 3 ratio» med drøyt 6 prosentpoeng.

    Etter fusjonen med tidligere BRAbank/Monobank har banken solgt misligholdte lån på totalt 570 millioner kroner i Norge og Finland, i tillegg til løpende forward-flow salg.