– En perfekt aksje for tradere

– Evolution Gaming har vært et eventyr å eie de siste årene, sier investeringsøkonom Mads Johannesen.

Publisert 5. juli 2021 kl. 09.42
Oppdatert 5. juli 2021 klokken 09.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
SVENSK FOKUS: For traderne hos Nordnet og investeringsøkonom Mads Johannesen. Foto: Nordnet

     

Juni-statistikk fra Nordnet viser at nettmeglerens aktive profesjonelle kunder omsatte finansielle instrumenter for 9,6 milliarder kroner i løpet av måneden.

De norske, aktive kundene foretok seg i snitt 1.550 handler per dag i juni.

Liker seg i Sverige

Aksjer sto for 7,7 milliarder kroner av omsetningen, mens handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forwardkontrakter, kom på 1,9 milliarder kroner.

Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen har nedgangen i lange, amerikanske renter gjenopplivet interessen for teknologisektoren. Han viser til at Nasdaq steg over 6 prosent i juni, mens «grønne» aksjer som Scatec og Nel var tilbake på vinnersporet her hjemme.

– Oslo Børs har steget mye de siste månedene, men det har også den svenske børsen OMX Stockholm – opp over 20 prosent hittil i år. Kombinasjonen av industri, teknologi og helse har vist seg å være en virkelig god kombinasjon i 2021. Dette ser vi også våre tradere har benyttet seg av og handlet mye i svenske aksjer i juni, sier Johannesen.

– En eventyraksje

Dette gjenspeiler seg i at Evolution AB (tidligere Evolution Gaming Group) var den suverent mest handlede aksjen blant Nordnet-traderne i juni, med 2,45 milliarder kroner i omsetning. REC Silicon fulgte nærmest med 855 millioner kroner.

– Evolution har vært et eventyr å eie de siste årene. Til tross for at gaming- og casinosektoren har opplevd litt motbør internasjonalt i 2021, har aksjen gått motstrøms og er opp over 65 prosent så langt i år, sier Johannesen.

Han påpeker at selskapet har over tid har opplevd en sterk vekst både organisk og via oppkjøp og fusjoner. 

– Med et snittvolum på godt over én milliard svenske kroner om dagen, muliggjør dette store handler i løpet av en dag. Dette er perfekt for tradere. Selv med en god utvikling i 2021, har selskapet falt over 11 prosent den siste måneden grunnet flere regulatoriske og skattemessige risikofaktorer, fortsetter Nordnet-økonomen.

Motstrøms i Nel

Nel er ned over 30 prosent hittil i år, men Johannesen merker seg at aksjen virkelig har begynt å skyte fart igjen de siste ukene. 

– Med en oppgang på over 11 prosent siste uken, ser det ut til at investorene igjen er tilbake i aksjen. Men her går Nordnet-kundene litt mot strømmen, og valgte å vekte seg ned i juni, sier han.

Nordnet-tradernes favoritter


SelskapVolum (mill. NOK)
1)Evolution AB2.451
2)REC Silicon856
3)Equinor458
4)Nel367
5)Norsk Hydro279
6)Aker BP205
7)Kahoot!200
8)Karolinska Development AB B157
9)Golden Ocean151
10)Tomra130
Kilde: Nordnet