<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En perfekt aksje for tradere

– Evolution Gaming har vært et eventyr å eie de siste årene, sier investeringsøkonom Mads Johannesen.

    Publisert 5. juli 2021 kl. 09.42
    Oppdatert 5. juli 2021 klokken 14.22
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 388 ord
    SVENSK FOKUS: For traderne hos Nordnet og investeringsøkonom Mads Johannesen. Foto: Nordnet

         

    Juni-statistikk fra Nordnet viser at nettmeglerens aktive profesjonelle kunder omsatte finansielle instrumenter for 9,6 milliarder kroner i løpet av måneden.

    De norske, aktive kundene foretok seg i snitt 1.550 handler pr. dag i juni.

    Liker seg i Sverige

    Aksjer sto for 7,7 milliarder kroner av omsetningen, mens handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forwardkontrakter, kom på 1,9 milliarder kroner.

    Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen har nedgangen i lange, amerikanske renter gjenopplivet interessen for teknologisektoren. Han viser til at Nasdaq steg over 6 prosent i juni, mens «grønne» aksjer som Scatec og Nel var tilbake på vinnersporet her hjemme.

    – Oslo Børs har steget mye de siste månedene, men det har også den svenske børsen OMX Stockholm – opp over 20 prosent hittil i år. Kombinasjonen av industri, teknologi og helse har vist seg å være en virkelig god kombinasjon i 2021. Dette ser vi også våre tradere har benyttet seg av og handlet mye i svenske aksjer i juni, sier Johannesen.

    – En eventyraksje

    Dette gjenspeiler seg i at Evolution AB (tidligere Evolution Gaming Group) var den suverent mest handlede aksjen blant Nordnet-traderne i juni, med 2,45 milliarder kroner i omsetning. REC Silicon fulgte nærmest med 855 millioner kroner.

    – Evolution har vært et eventyr å eie de siste årene. Til tross for at gaming- og casinosektoren har opplevd litt motbør internasjonalt i 2021, har aksjen gått motstrøms og er opp over 65 prosent så langt i år, sier Johannesen.

    Han påpeker at selskapet har over tid har opplevd en sterk vekst både organisk og via oppkjøp og fusjoner. 

    – Med et snittvolum på godt over én milliard svenske kroner om dagen, muliggjør dette store handler i løpet av en dag. Dette er perfekt for tradere. Selv med en god utvikling i 2021, har selskapet falt over 11 prosent den siste måneden grunnet flere regulatoriske og skattemessige risikofaktorer, fortsetter Nordnet-økonomen.

    Motstrøms i Nel

    Nel er ned over 30 prosent hittil i år, men Johannesen merker seg at aksjen virkelig har begynt å skyte fart igjen de siste ukene. 

    – Med en oppgang på over 11 prosent siste uken, ser det ut til at investorene igjen er tilbake i aksjen. Men her går Nordnet-kundene litt mot strømmen, og valgte å vekte seg ned i juni, sier han.

    Nordnet-tradernes favoritter

     

    Selskap Volum (mill. NOK)
    1) Evolution AB 2.451
    2) REC Silicon 856
    3) Equinor 458
    4) Nel 367
    5) Norsk Hydro 279
    6) Aker BP 205
    7) Kahoot! 200
    8) Karolinska Development AB B 157
    9) Golden Ocean 151
    10) Tomra 130
    Kilde: Nordnet