Håper på verdsettelse på over 300 mrd.

Robinhood prises til opptil 35 milliarder dollar før den kommende børsnoteringen.

GIGANTNOTERING: Robinhood vil hente 2,3 milliarder dollar når de går på børs neste uke.  Foto: Dreamstime
Finans

I papirer sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC) kommer det frem at trading-appen Robinhood vil tilby aksjer for mellom 38 og 42 dollar pr. aksje når de debuterer på børs mot slutten av neste uke. Selskapet planlegger å selge 55 millioner aksjer, og håper å hente 2,3 milliarder dollar, skriver CNBC.

TILBYR AKSJER: Grunnlegger og konsernsjef Vlad Tenev i Robinhood. Foto: Bloomberg
TILBYR AKSJER II: Grunnlegger og hovedaksjonær Baiju Bhatt. Foto: Bloomberg

Robinhood

  • Amerikansk handelsplattform for aksjer og ETFer, der man kan handle uten kurtasje
  • Stiftet i 2013 av Vlad Tenev og Baiju Bhatt. Appen ble lansert i 2015
  • Mål om å «tilby finansielle markeder til alle, ikke bare til de rike»

Selskapets grunnleggere og finansdirektør selger nesten 2,63 millioner aksjer. Grunnleggerne Vlad Tenev og Baiju Bhatt vil fortsatt sitte på et flertall etter tilbudet, hvor av Bhatt vil eie omkring 39 prosent og Tenev vil ha ca 26,2 prosent.

Tilbyr en tredjedel til «hvermannsen»

Fintechselskapet, som skal handles under tickerkoden «HOOD» på Nasdaq, skal sette av 35 prosent av aksjene i sin kommende børsnotering til småinvestorer.

Det er en andel som er langt større enn hva det pleier å være i en typisk børsnotering, der brorparten av aksjene kjøpes enten av andre selskaper, eller av velstående privatkunder hos investeringsbankene. Wall Street Journal anslår at det i gjennomsnitt er cirka 10 prosent av en børsnotering som vanligvis blir holdt av til «mannen i gata».

Robinhood skal tilby aksjer i børsnoteringen til sine kunder gjennom plattformens nye «IPO Access»-tjeneste, som skal gi brukerne mulighet til å kjøpe aksjer til noteringskurs før aksjen skal handles over børs.

I papirene som ble sendt inn til SEC anslår selskapet at de har 22,5 millioner finansierte kontoer (som er knyttet opp til en bankkonto), opp fra 18 millioner i første kvartal. Inntektene for andre kvartal blir anslått til å være på mellom 546 og 574 millioner dollar – som vil være en økning på 124 prosent sammenlignet samme periode i fjor.

Det er ventet at aksjen vil debutere på børs innen utgangen av neste uke.