Oljefondet kjøper eiendommer for milliardbeløp

Norges Bank Invest Management og samarbeidspartneren Prologis har kjøpt 11 logistikkeiendommer i Tyskland.

KJØPER: Norges Bank Investment Management med adm. direktør Nicolai Tangen i spissen kjøper eiendom i Tyskland.  Foto: Iván Kverme
Finans

Partnerne Norges Bank Investment Management (NBIM) og Prologis har kjøpt 11 logistikkeiendommer i Berlin og Rhinen-Ruhr-området i Tyskland, ifølge en melding fra NBIM. 

Kjøpsavtalen ble signert 19. mai, og transaksjonen ble gjennomført 30. juni.

NBIM betalte 108 millioner euro, cirka 1,1 milliarder kroner, for en eierandel på 47 prosent i eiendommene, som ikke er beheftet med gjeld. 

Samarbeidspartneren Prologis har kjøpt de resterende 53 prosentene, og vil utføre forvaltningen av bygget på vegne av partnerskapet. Selgeren av eiendommene med et samlet utleieareal på 548.000 kvadratmeter er et tysk børsnotert eiendomsselskap. 

USA-salg

I meldingen fremgår det også at partnerskapet har solgt en logistikkeiendom i Jeffersonville, Sør-Indiana. NBIM mottok 45 millioner dollar, rundt 387 millioner kroner, for salget, som ble gjennomført 17. mai.

Partnerskapet har også solgt 27 logistikkeiendommer lokalisert over flere amerikanske markeder, inkludert Memphis, Louisville, Seattle, Baltimore/DC og Sør-Florida.

For de 27 eiendommene mottok NBIM 206 millioner dollar, rundt 1,7 milliarder kroner, for andelen på 45 prosent. Transaksjonen ble gjennomført 14. juli.