Ullevålseter investerer på hjemmebane

Pål Anders Ullevålseter er blitt med som medeier og prøvekanin i MC-løsning som skal gå internasjonalt i løpet av året. Nå prises selskapet til 55 millioner kroner.

PÅ HJEMMEBANE: Pål Anders Ullevålseter har kjøpt seg inn i DAAL Noise Control Systems, hvor han er med som en aktiv medeier og kvalitetssikrer produktene. Foto: John Fuller
Finans

– Etter at vi fikk ferdigstilt demohjelmen vår, fikk vi overbevist motorsportlegende Pål Anders Ullevålseter, om å investere tid og penger i DAAL, sier gründer Dag Loe. 

– Ullevålseters rolle i selskapet er blant annet å gi oss tilbakemelding på produktene vi ferdigstiller, noe som gir oss en verdifull kvalitetssikring.

DAAL Noise Control Systems er stasjonert i Trondheim, og utvikler hjelmteknologi som skal redusere vindstøyen for motorsyklister.

– Målsettingen vår på kort sikt er å lansere produktet vårt i år, både i Norge og internasjonalt. 

For å tiltrekke nye investorer har DAAL utviklet en Founders Edition, hvor de tilbyr pilottesting og forhåndssalg av produktet til nye investorer.

– Vi fullførte akkurat en mindre emisjon nå før sommeren, og verdsettelsen av selskapet ligger  på rundt 55 millioner kroner, sier Loe.

Få konkurrenter 

– I og med at problemet er så stort som vi har fått inntrykk av hos sluttbrukeren, ser vi potensiale for stor vekst i markedet, og det er flere produsenter av motorsykkelhjelmer som ønsker å jobbe med oss.

– De eneste som har lansert noe lignende den teknologien vi produserer, er det koreanske selskapet Sena som var først ute, men vi har tatt teknologien et skritt videre. 

– På lengre sikt har jeg også troen på at teknologien vår vil være konkurransedyktig nok til at vi kan tilby teknologien vår også til andre bransjer, påpeker Loe.

– Når regner dere med å gå i pluss?

– Bunnlinjen vår vil forbli negativ ut 2021, men for veien videre er det vanskelig å anslå, sier Loe.

DAAL Noise Control Systems

(Mill. kr)20202019
Driftsinntekter0,00,2
Driftsresultat–4,2–3,1
Resultat før skatt−4,2–3,2
Resultat etter skatt–3,7–2,0

Mobiliserte MC-folket med støyfrie hjelmer