<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: – Slikt svekker bitcoins egenskaper

De siste dagene har bitcoin-kursen svingt voldsomt. DNB Markets mener volatiliteten svekker bitcoins egenskaper som et instrument for betalinger.

Publisert 27. juli 2021
Oppdatert 27. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
BITCOIN: Volatiliteten er høy. Foto: Bloomberg Mercury

Mandag steg bitcoin kraftig på spekulasjoner om at Amazon.com vil involvere seg i kryptomarkedene. DNB Markets skriver i en oppdatering at spekulasjonene førte til en avvikling av short-posisjoner, noe som drev bitcoin-kursen opp. 

Kursen steg fra rundt 34.500 dollar pr. bitcoin til 40.000 dollar, før den falt tilbake. Tirsdag ettermiddag omsettes bitcoin for 38.488 dollar mens kursen var under 30.000 dollar for én uke siden.

Spekulasjon

«Utviklingen de siste dagene understreker at bitcoin-kursen kan være svært volatil. Slik volatilitet svekker bitcoins egenskaper som et instrument for betalinger, men kan gjøre den enda mer attraktiv for spekulasjon», skriver DNB Markets .

I tirsdagens utgave av Finansavisen meldte Arcane Crypto-analytiker Vetle Lunde at det har blitt likvidert over 750 millioner short-handler i bitcoin det seneste døgnet.

Bitcoin

  • Bitcoin (av «bit» og engelske «coin») er en digital valuta utviklet i 2009 av Satoshi Nakamoto. Navnet refererer også til åpen kildekodeprogramvare han designet som gjør bruk av valutaen, og peer-to-peer-nettverket (P2P) det utgjør.
  • Til forskjell fra de fleste andre valutaer, avhenger ikke bitcoin av noen sentral utsteder. 
  • Bitcoin bruker en distribuert database spredt ut over noder i et P2P-nettverk til å loggføre transaksjoner.
  • Det brukes kryptografi for å tilby grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, som å forsikre at bitcoin bare kan brukes av personen som eier dem, og aldri mer enn en gang.
  • Bitcoins design tillater anonymt eierskap og anonyme overføringer av verdier. 
  • 26. juli 2021 var markedsverdien på 712 milliarder dollar.
Wikipedia, Coinmarketcap