<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatløft for Axactor

Axactor bedret bunnlinjen betydelig fra samme kvartal i fjor og oppnådde et resultat før skatt på 8 millioner euro i årets andre kvartal. 

    Publisert 17. aug. 2021 kl. 07.04
    Oppdatert 17. aug. 2021 klokken 07.27
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 312 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Johnny Tsolis i Axactor. Foto: AXACTOR

    Inkassoselskapet Axactor, hvor John Fredriksen er største eier, fikk et resultat før skatt på 8 millioner euro i årets andre kvartal. Det er en betydelig bedring fra tilsvarende kvartal i fjor, da  selskapet fikk et underskudd før skatt på 47 millioner euro.

    – Selv om andre kvartal i fjor kanskje ikke er det beste sammenligningsgrunnlaget på grunn av den ekstraordinære situasjonen forårsaket av det globale Covid-19-utbruddet, har vi forbedret ytelsen betydelig i forhold til forrige kvartal. Alt i alt tar andre kvartal oss et skritt nærmere vårt økonomiske hovedmål om å levere en attraktiv avkastning på egenkapitalen for aksjonærene, sier Johnny Tsolis, administrerende direktør i Axactor i børsmeldingen. 

    EBITDA ble 22 millioner euro i kvartalet, mot minus 30 millioner euro i tilsvarende kvartal i fjor. Cash-EBITDA ender på 66 millioner euro i kvartalet, mot 44 millioner euro i tilsvarende kvartal i fjor. Brutto omsetning ble 95 millioner euro i kvartalet, mot 71 millioner euro i tilsvarende kvartal i fjor. I andre kvartal endte egenkapitalavkastningen på 7 prosent. 

    Pandemien har gjort markedsforholdene for inkassoselskapene utfordrende, og samtidig har investeringene i misligholdte porteføljer vært betydelig lavere enn normalt. I løpet av andre kvartal kjøpte Axactor misligholdte porteføljer for 12 millioner euro. Det er noe lavere enn porteføljekjøpene i første kvartal, da Axactor kjøpte misligholde porteføljer for 16 millioner euro. Axactor opplyser i rapporten at det venter å kjøpe porteføljer for om lag 200 millioner euro i løpet av 2021.

    Axactor

     
    (Mill. EUR) 2. kv./21 2. kv./20
    Brutto omsetning 95,2 70,8
    Totale inntekter 65,9 28,7
    EBITDA 22,2 -30,0
    Resultat før skatt 8,0 -46,9

    Axactor

     
    • Inkassobyrå innen både fremmedinkasso og oppkjøpsvirksomhet av gjeldsporteføljer med hovedkontor på Skøyen i Oslo. 
    • Konsernsjef er Johnny Tsolis. 
    • Største aksjonær er John Fredriksen-kontrollerte Geveran Trading.