<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: 13 aksjer som ikke vil bringe uflaks

Analytikere hos Goldman Sachs har gått igjennom bunken sin og funnet 13 globale aksjer som investeringsbanken tror vil levere enten høy vekst, kvalitet eller fremstår billige.

    Publisert 19. sep. 2021 kl. 11.47
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 407 ord
    ANBEFALES: Det tyske selskapet Zalando har imponert analytikerne i Goldman Sachs.  Foto: Zalando

    Aksjene Goldman trekker frem har alle kjøpsanbefalinger og analytikerne deres forventer tosifret topplinjevekst og at aksjen vil slå markedet, skriver CNBC.

    Aksjer Goldman Sachs forventer at vil ha høy vekst:

    • Beazley: Et britisk forsikringsselskap som trekkes frem for sitt fokus på cybersikkerhet. Cyberboken til selskapet har vokst raskt de seneste årene, med en årlig vekst på 23 prosent i 2020”, skriver analytiker Alan Devlin.
    • Zalando: Det tyske netthandelsplattformen anbefales for sine partnerskap med motemerker som selges på nettstedet, i tillegg kan nettstedet vise til til en jevn vekst.
    • Atlas Copco: Den svenske produsenten blir anbefalt for sin «høykvalitets» virksomhet, eksponering mot halvlederindustrien og en sterk økonomisk profil, mener analytiker Daniela Costa.
    • Adyen: Fintechselskapet er på Goldmans liste over overbevisende aksjer, ettersom de har store kunder og kan vise til et sterkt andre halvår i fjor.

    Blant aksjene Goldman mener er kvalitet til en fornuftig pris, inneholder aksjer som investeringsbanken mener handels til rabattert pris i forhold til deres medianverdi de seneste fem årene.

    • Richemont: Det luksuriøse sveitsiske konglomeratet er blitt valgt ut for sine smykkemerker, kinesisk distribusjon og digitalt salg. I tillegg er aksjen høyt oppe på Goldmans vekstliste.
    • Akzo Nobel: Et nederlandsk kjemikalieselskap som blir fremhevet for sin konsistente inntjeningsvekst og blir handlet med rabatt sammenlignet med sine amerikanske rivaler, mener analytiker Georgina Iwamoto.
    • Novartis: Et sveitsisk legemiddelselskap som blir trukket frem på grunn av sine sterke resultater i andre kvartal, i tillegg til legemidler de har på gang.

    Goldman valgte også ut aksjer de mener fremstår som billige, hvor analytikerne til investeringsbanken har høyere forventninger til inntjeningen enn konsensus.

    • Banco Santander: Den spanske banken har en utbetalingsgrad på mellom 40 og 50 prosent når det gjelder andelen av inntekten den gir tilbake til investorer som utbytte, i tillegg til en «attraktiv» verdivurdering.
    • Covestro: Et tysk selskap som handels med stor rabatt sammenlignet med hvordan aksjen har ligget historisk sett og satt opp mot sine konkurrenter, mener Goldmans analytiker Georgina Iwamoto.
    • EDF: Et fransk kraftselskap blir trukket frem for sine sterke resultater i første halvår, da selskapets EBITDA slo konsensus med 12 prosent, ifølge analytiker Ajay Patel.

    I tillegg så Goldman-analytikerne på selskaper som sannsynligvis vil gi store utbytter:

    • Volvo: Den svenske bilprodusenten vil sannsynligvis gi «strukturelt høyere» utbytte til investorer i fremtiden, mener analytiker Daniela Costa.
    • Legal & General: Pensjonsselskapet i Storbritannia blir dratt frem for sine attraktive utbytter og at de får konkurransefortrinn med sitt fokus på det globale pensjonsmarkedet, sier analytiker Alan Devlin.
    • Intesa Sanpaolo: Den italienske banken blir plukket ut for sin sannsynlige overskytende kapitalavkastning, av analytiker Francois Neuez.