<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IMF: Fond spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen

IMF mener at bærekraftige investeringsfond må skaleres opp for å støtte en vellykket overgang til en grønn økonomi. 

    Publisert 4. okt. 2021 kl. 15.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    KAN GJØRES MER: Mener IMF og adm. direktør Kristalina Georgieva. Foto: Bloomberg

    Fondsbransjen spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen når det i fremtiden vil kreves store investeringer for å redusere karbondioksidutslipp. Samtidig er det viktig at det finnes reguleringer for å unngå såkalt «grønnvasking». Det skriver IMF-økonomer i et blogginnlegg publisert mandag ettermiddag. 

    Det understrekes at det fra offentlig hold finnes flere muligheter for å gjøre bærekraftsrelaterte fond mer effektfulle enn de er i dag. 

    «For det første må den globale klimainformasjonsarkitekturen, inkludert data, rapportering og klassifisering av bærekraftig finans både for selskaper og investeringsfond bedres», skriver IMF-økonomene. 

    Det blir elementært med en grad av standardisering og taksonomi for en generell forståelse fra alle hold, og IMF jobber nå sammen med Verdensbanken og OECD for å harmonisere øvrige innsatser og støtte utviklingen av bærekraftige finansmarkeder, heter det i innlegget. 

    I EU vil den såkalte taksonomien ha virkning fra 1. januar 2022.