Trump ikke lenger på Forbes-liste over USAs rikeste

Donald Trump står ikke lenger på magasinet Forbes' liste over USAs 400 rikeste personer, for første gang på 25 år.

Publisert 5. okt. 2021 kl. 16.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
FOR LITE: Tidligere president Donald Trump har en antatt formue på 2,5 milliarder dollar. Det er for lite til å havne på Forbes' liste over USAs 400 rikeste personer. Foto: NTB

Forbes presenterte tirsdag listen over de 400 rikeste personene i verden. Øverst står Amazon-grunnlegger Jeff Bezos med en formue på 177 milliarder dollar. Det er fjerde år på rad at Bezos topper listen.

På andreplass finner vi Tesla-grunnlegger Elon Musk med en formue på 151 milliarder dollar, mens Facebook-sjef Mark Zuckerberg er nummer tre.

listen over USAs rikeste glimrer tidligere president Donald Trump med sitt fravær. Med en anslått formue på 2,5 milliarder dollar får han ikke lenger plass på listen.

I 2019 var han nummer 275, og i fjor var han rykket ned til plass nummer 339, og i år er første gang på 25 år at han er ute av listen.

Forbes skriver at han tapte 1 milliard dollar, eller en tredel av formuen, mens han var president fra 2017.

600 millioner av tapet forsvant under coronapandemien, noe som skyldes at store deler av formuen er plassert i hoteller, som har gått dårlig, og i fast eiendom.

Hadde han spredt sine investeringer mer på for eksempel et fond som dekker indeksen S & P på Wall Street, ville formuen vært mye større, ifølge Wall Street Journal.