Fed varsler en mulig nedtrapping av krisetiltak i november

Fed frigjorde onsdag kveld detaljer fra redegjørelsen etter rentemøtet sent i september. Her kommer det frem at Fed vurderer å nedskalere rentepapirkjøp i november.

Publisert 13. okt. 2021 kl. 20.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
KAN STARTE «TAPERING» I NOVEMBER: Fed, her representert ved sentralbanksjef Jerome Powell, vurderer å nedskalere krisetiltak så tidlig som i november. Foto: Susan Walsh

Sent i september hadde Fed rentemøte der de annonserte at de ønsket å holde den kortsiktige lånerenten på 0 til 0,25 prosent. Samtidig kom de frem til at de ønsket å stimulere økonomien i form av kvantitative lettelser på 120 milliarder dollar per måned.

Onsdag kveld frigjorde Fed detaljer fra redegjørelsen etter rentemøtet der det kommer frem at Fed vurderer å nedskalere rentepapirkjøpet så tidlig som i midten av November, skriver CNBC. Markedet har fulgt nøye med på uttalelsen som kom onsdag i håp om å kunne antyde når nedskaleringen av rentepapirkjøp fra Fed skulle begynne.

Fed frigjorde også et sammendrag av deres økonomiske projeksjoner, inkludert forventet vekst i BNP, inflasjon og arbeidsledighet. Der kom det frem at Fed nedjusterer forventingene deres til BNP-vekst, men forventer at arbeidsledigheten fremover kommer til å bli lavere enn først antatt.