<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ideell tid for å investere i bilindustrien

Investeringsbanken JPMorgan mener halvledermangelen i bilindustrien har gjort sektoren til en attraktiv investeringsmulighet.

    Publisert 28. okt. 2021 kl. 20.20
    Oppdatert 28. okt. 2021 klokken 21.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    TID FOR Å KJØPE? Bilaksjer har falt på grunn av halvledermanko. Foto: Volkswagen

    Bilforhandlere verden over har rapportert svake kvartalstall grunnet mangel på viktige elektroniske komponenter. Spesielt for Stellantis og Volkswagen, har mangelen resultert i fallende driftsresultater og aksjekurser.

    Til tross for den brede nedgangen blant bilprodusentene, mener enkelte analytikere at dette kan være det ideelle tidspunktet å investere i sektoren. 

    Jose Asumendi er ansvarlig for å analysere det europeiske bilmarkedet for JPMorgan, og mener det er på tide å øke eksponeringen mot bilprodusentene, forteller CNBC.

    Den sveitsiske investeringsbanken UBS stiller seg bak JPMorgans synspunkt, og estimerer en årlig økning på 15 prosent i bilproduksjon.

    – Den lave globale bilproduksjonen er muligens allerede bak oss , og etterspørselen etter biler overstiger fortsatt tilbudet, legger UBS til.

    – Bilmarkedet vil sannsynligvis være en av sektorene med høyest inntjeningsvekst det neste året.