<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – fredag

Resultatsesongen fortsetter for Kjell Inge Røkke, John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Og ikke minst: månedens viktigste legges frem.

Publisert 5. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 406 ord
KVARTALSTALL: Fredag fra Archer, der John Fredriksen er på eiersiden. Foto: NTB

Finansavisen har blant annet disse sakene fredag 5. november

Investorer har tapt over 4 milliarder kroner på Pareto Securities’ børsnoteringer.

Siden sommeren i fjor har meglerhuset tatt 22 selskaper på børs. Av disse har 15 levert negativ avkastning siden emisjonskursen i forbindelse med børsnoteringen.

Den gjennomsnittlige avkastningen for de 22 selskapene er på minus 16 prosent. De verste er Aker Clean Hydrogen, Proximar Seafood, Skitude, Questback og Mintra, som har falt opp mot 74 prosent i verdi.

---

Boligene på Tjuvholmens ytre del selges dobbelt så raskt som de øvrige.

Ifølge Dag-Rune Kristiansen, som leder Privatmeglerens Tjuvholmen-kontor, tar det i snitt bare 15 dager å selge en leilighet ute på Holmen. Inne på Odden må man beregne 32 dager.

Kristiansen mener det er spinnvilt at omsetningstiden er den halve ute på Holmen. – Da begynner vi å snakke om et klasseskille på bare noen få hundre meter, sier han.

---

Kahoot steg kraftig på Oslo Børs torsdag etter tredjekvartalstall. Disse viste økt omsetning og økt underskudd. Samtidig venter selskapet høyere fakturerte inntekter enn tidligere.

ABG-analytiker Øystein Elton Lodgaard mener flere datapunkter viser god utvikling, men tror børsreaksjonen skyldtes at noen utenlandske investorer fryktet en nedjustering i guidingen.

Dessuten peker han på at det muligens var litt shortskvis i aksjen. DNB Markets-analytiker Frank Maaø deler dette synet, og mener en rekyl opp var naturlig.

---

På lederplass skriver Trygve Hegnar at det alltid er en fornøyelse å se venstresidens angrep på høye lederlønninger. Budskapet er det samme hvert år, men det endrer ingenting.

Man kan ikke sammenligne lønningene til toppsjefene med lønnen til politikerne, fordi politikerne er folkets tillitsmenn. Det er heller aldri noen som klager, og det sier litt det også.

Markedet vinner igjen. De beste koster mer, skriver Hegnar.

Resultater

Aker
Akva Group
Archer
Borr Drilling
Goodtech
Hofseth Biocare

Makro, Norge (SSB)

Renter i banker og kredittforetak, september
Internasjonale reserver og valutalikviditet, oktober
Foretak
Næringspolitiske virkemidler

Tallene slippes klokken 08.00.

Makro, utenlands

Japan: forbrukerkonsum, september (00.30)
Sverige: tjenesteprisindeks, 3. kvartal (09.30)
Eurosonen: detaljhandel, september (11.00)
USA: sysselsetting, oktober (13.30)

Månedens viktigste

Arbeidsmarkedsrapporten fra USA karakteriseres av mange som «månedens viktigste» tall.

Konsensus peker mot at 450.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren (non-farm payrolls) i oktober, noe som i så fall vil være opp fra 194.000 i september.

Ledigheten ventes inn på 4,7 prosent, noe som i så fall vil være ned fra 4,8 prosent i september. Timelønnsveksten ventes til 0,4 prosent, mot 0,6 prosent i september.

Ellers på kalenderen merker vi oss tallene for oktober-trafikken i Finnair (08.00), en halv dag på Stockholmsbørsen (stenger 13.00) og den ukentlige riggtellingen fra Baker Hughes (18.00 norsk tid). 

Kilder: SSB, Trading Economics, TDN Direkt