Har ståltro på solaksje

Otovo var et lyspunkt i Delphi Norge-porteføljen i oktober, og slik tror forvalter Halvor Strand Nygård det vil fortsette.

Publisert 9. nov. 2021 kl. 10.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
TROR PÅ OTOVO: Delphi-forvalter Halvor Strand Nygård. Foto: Delphi

   

Etter to år med solid meravkastning, henger aksjefondet Delphi Norge etter Oslo Børs i år. 

Ti måneder ut i 2021 er fondet opp 13,8 prosent. Referanseindeksen, fondsindeksen på Oslo Børs, har til sammenligning steget 21,2 prosent. 

I oktober var fondet på etterskudd igjen, med 1,6 vs. 3,1 prosent avkastning.

Ifølge Halvor Strand Nygård, som overtok forvalteransvaret for Espen Furnes sent i juni i år, henger mindreavkastningen i måneden hovedsakelig sammen med undervektene i Tomra og Nel – som begge hadde en meget sterk måned. 

Liker Autostore

I en svak måned for kommunikasjonssektoren tapte fondet også på posisjonene i Kahoot! og Adevinta. I tillegg kom Circa med en oppdatering som sendte kursen ned. 

«På den positive siden var Volue den beste bidragsyteren i tillegg til Otovo og nykommeren Autostore hvor vi deltok i børsintroduksjonen. Fondet tjente også relativt sett på undervektene i Telenor og Hydro», heter det videre i en månedsrapport.

Den tidligere SEB-analytikeren gjorde noen tilpasninger gjennom måneden, og ble altså med Autostore på børs. Selskapet som leverer robot- og softwareløsninger innen kubiske lagerløsninger har i løpet av sine første uker blitt børsens femte største selskap i markedsverdi. 

«Selskapet har en sterk posisjon i et meget spennende marked», skriver Strand Nygård.

Ståltro på Otovo

Videre økte han i oktober noe i Otovo, som er en markedsplass og plattform for installasjon av solcellepaneler på hustak. 

«Dette er noe vi har sterk tro på, med et bakteppe med høye strøm- og energipriser i Europa i takt med et mer bærekraftig fokus. I tillegg kjøpte vi oss inn i Zaptec som leverer elbilladere. På motsatt side har vi i løpet av måneden skallet av noe blant annet i Atea, Equinor, Adevinta, Telenor og Orkla», heter det videre i rapporten.

Ved utgangen av oktober var Delphi Norges fem største poster Mowi (9,31 prosent av fondets midler), Equinor (8,49 prosent), Schibsted B (7,22 prosent), Yara (5,49 prosent) og DNB (5,07 prosent).