<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett satser 870 mill. på børsrakett

Warren Buffett har tatt inn to nye selskaper i porteføljen i tredje kvartal, og kvittet seg med to helseselskaper.

Publisert 16. nov. 2021
Oppdatert 16. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
SATSER: Warren Buffetts Berkshire Hathaway satser nytt.  Foto: Bloomberg

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har lagt til flere aksjer i porteføljen i tredje kvartal. Det viser nye innmeldinger hos det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchance Comission (SEC).

Innmeldingene viser at den aksjeguruen tok en posisjon på 475 millioner dollar i helseselskapet Royalty Pharma. Selskapet eide 13.000 aksjer i selskapet ved utgangen av september. 

Aksjen er ned 16 prosent hittil i år. 

Berkshire Hathaway eide også aksjer for nær 100 millioner dollar i Floor & Decor Holdings. Selskapet har nytt godt av pandemidrevet eksplosjon av oppussing og renovering, og aksjen er opp hele 356 prosent siden pandemibunnen i mars 2020. 

Stjerneplukkere

De nye posisjonene er relativt små sammenlignet med de større eksponeringene mot eksempelvis Apple og Bank of America, men kan være et resultat av Buffett-hjelperne Todd Combs og Ted Weschlers kalkuleringer. 

Det var disse som sto bak avgjørelsen om å kjøpe seg opp i Apple i mai 2016. Det skulle vise seg å være en genistrek – Siden den gang er aksjen opp 561 prosent.

Buffett har ikke plukket så mange aksjer under pandemien, og hele 70 prosent av Berkshire-porteføljen består av bare fire navn – Apple, Bank of America, Coca-Cola og American Express. Plasseringene med størst verdi er tilnærmet uendret fra forrige kvartal.

Berkshire økte også posisjonen Chevron med 5,6 millioner aksjer til 28,7 millioner aksjer. Aksjene er verdt rundt 2,9 milliarder dollar.

Selskapet trimmet imidlertid eksponeringen mot helsesektoren og gikk helt ut av Merck og Organon & Co, og reduserte andelen i AbbVie og Bristol-Myers.