Berntsen: – Teknologi- og vekstaksjene gjorde et comeback

Publisert 25. nov. 2021 kl. 09.36
Oppdatert 25. nov. 2021 klokken 09.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
COMEBACK: Onsdag var det teknologi- og vekstaksjene som imponerte på Wall Street. Foto: Ivan Kverme

Onsdag tikket det inn en rekke nye nøkkeltall fra USA, noe som bidro til å berolige enkelte teknologi-investorer. Mens Nasdaq gikk opp 0,4 prosent falt den brede S&P 500-indeksen 0,2 prosent. Dow Jones endte tilnærmet uforandret. 

«Teknologi- og vekstaksjene gjorde et aldri så lite comeback onsdag, etter å ha falt kraftig de to foregående dagene», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet torsdag.

Han mener mange investorer frykter at inflasjonen, som for øyeblikket vaker på de høyeste nivåene på 30 år, vil tvinge den amerikanske sentralbanken til å sette opp renten i et raskere tempo enn tidligere kommunisert.

Ifølge Fed er sjansen stor for at inflasjonspresset vil avta betraktelig til neste år, eller når flaskehalsene i økonomien, hvis relatert til pandemien, forsvinner.

Roger Berntsen var gjest i Økonominyhetene onsdag.

Vi gir deg dagens viktigste børsnyheter og får besøk i sendingen av aksjeanalytiker Roger Berntsen i Nordnet. Han mener den sykliske og energieksponerte Oslo Børs ligger an til gode år fremover. Vi snakker også med konsernsjef Håkan Samuelsson i Volvo Cars, som både er nykommer på børs og har store elbilplaner.