<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette er en god kjøpsmulighet

Wall Street-veteranen Howard Ward mener det er for tidlig å kalle omikron-viruset en «gamechanger».

    Publisert 30. nov. 2021 kl. 14.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord
    KJØPSMULIGHET: Wall Street-veteran Howard Ward i Gabelli Funds mener omikron er en god kjøpsmulighet. Foto: NTB

    Børsuroen har blusset opp igjen etter mandagens opptur, blant annet trigget av uttalelser fra Moderna-sjef Stephane Bancel om at dagens vaksiner trolig vil være mindre effektive mot den nye corona-varianten, og at en målrettet omikron-vaksine kan ta måneder å utvikle og levere.

    – Uttalelsen er alarmerende. (...) Vaksineselskapene vil nok bruke et par uker på å finne ut av ting, men for øyeblikket har vi nok tall på bordet for å kalle omikron en «gamechanger», sier investeringsdirektør Howard Ward i Gabelli Funds i et TV-intervju med Bloomberg-ankrene Tom Keene og Jonathan Ferro.

    Ward mener heller at uroen utløst av omikron er en god kjøpsmulighet.

    – Jeg har jobbet på Wall Street siden 70-tallet og har sett økonomien og aksjemarkedet stå av all mulig turbulens. Enhver ordentlige nedtur var en god kjøpsmulighet, og jeg forventer det samme denne gangen, fortsetter han.

    – Dette er ikke 1970-årene

    Kjøpsanbefalingen retter Ward mot investorer «med vilje og tålmodighet» til å investere over flere år.

    – Fokuset på hva som vil skje denne uken eller neste opptar oss mer enn det bør. Det skjer altfor ofte, men er vanskelig å unngå, sier investeringsdirektøren, som mener det er flust av muligheter for langsiktige investorer i dagens «levende, teknologidrevne økonomi.»

    – Dette er ikke 1970-årene, med 15 prosent inflasjon, stagflasjon og 16 prosent rente på 5-årige amerikanske statsobligasjoner, sier Ward.

    – Omikron er en god kjøpsmulighet
    Wall Street-veteran Howard Ward i Gabelli Funds mener vi ikke har nok tall på bordet ennå til å kalle omikron-viruset en «gamechanger».