– Den beste motgiften mot inflasjon

Formuesforvalterne i Morgan Stanley mener «cash is trash», og anbefaler investorer å sette pengene i arbeid.

Publisert 9. des. 2021 kl. 13.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord
INVESTERINGSRÅD: Fra forvalter og formuesrådgiver Sherry Paul i Morgan Stanley. Foto: Bloomberg TV

I morgen fredag kommer rapporten som viser hvor høyt amerikansk inflasjon gikk i november.

Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote skrev tidligere denne uken at rapporten er av «monumental betydning» og har potensialet til å bli «ukens gledesdreper».  

«Inflasjonsdrivende forhold som flaskehalser og kapasitetsproblemer vedvarer, prissignalene fra industrien er fortsatt sterke og det forventes et enda sterkere inflasjonssjokk (enn i oktober, red. anm.),» skrev Handelsbankens sjeføkonom Marius Gonsholt Hov her hjemme.

Oktober-inflasjonen på 6,2 prosent var den høyeste siden 1990, men vi må helt tilbake til 1982 om november-konsensus på 6,7 prosent slår til. Kjerneinflasjonen ventes å klatre fra 4,6 til 4,9 prosent.

Senior porteføljeforvalter og privat formuesrådgiver Sherry Paul i Morgan Stanley mener det blir feil å takle inflasjonen ved å gå i kontanter.

– Inflasjon utløser frykt

En naturlig refleks for investorer når inflasjonen er på nivåer som nå er å søke tryggheten som kontanter gir, spesielt med gevinstene mange sitter med etter rekordrushet på børsene.

Men senior porteføljeforvalter og privat formuesrådgiver Sherry Paul i Morgan Stanley Private Wealth Management mener det er å gå feil vei.

– Motgiften mot inflasjon er å investere, ikke å gå i kontanter hvor vi har negative realrenter, sier hun til Bloomberg TV.

– Ordet inflasjon utløser frykt i den typiske investor, en frykt som får vedkommende til å gå i kontanter. Men det er nøyaktig det motsatt hva du bør gjøre. Du bør strekke dine finanser, og investere i aktivaklasser som bokstavelig talt får pengene til å vokse med mer enn økningen i kostnader. Det er vanskelig for folk å forstå, fortsetter forvalteren.

– Du bør rotere porteføljen

Hun uttrykker forståelse for investorers ønske om å beskytte seg ved å sikre gevinster.

– Men hva skal de beskytte seg mot? Når markedene går høyt, betyr det ikke at de ikke kan gå høyere. Hvis vi virkelig er inne i en inflasjonsdrivende syklus, der aktivabobler skapes, er det i disse aktivaene appresieringen skjer og det er faktisk der du vil være, sier Paul.

– Fra et taktisk rebalanseringsstandpunkt vil du ikke bli sittende på gevinstene i den samme sektoren. Du bør dynamisk rotere porteføljen mot andre sektorer basert på dagens syklus, og mer langsiktige vekstutsikter, utdyper hun.

Direktør for formuesforvaltningen i Morgan Stanley, Katerina Simonetti, anbefaler råvarer og gull som en «hedge» mot inflasjon.

Anbefaler råvarer og gull

Direktør for formuesforvaltningen i Morgan Stanley, Katerina Simonetti, karakteriserer jakten på sikring mot inflasjon som en «stor bekymring» for investorer i disse dager.

– For å få en ordentlig «hedge» mot inflasjon må du ha posisjoner i porteføljen som kan takle ulike inflasjonsscenarier, for eksempel mot råvarer og gull. Disse aktivaene vil gjøre det ulikt i ulike scenarier, men har alle en rolle å spille og bidrar til en mer defensiv aktivaallokering, sier hun til Bloomberg TV.