<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To nye kreditorer går mot Ice Group

Rett før jul strandet Ice Groups omfattende restruktureringsplaner. Nå tar Borea og Nordstjernan med seg sine krav inn i den juridiske bataljen mot Ice-selskapet AINMT.

Publisert 3. jan. 2022 kl. 08.15
Oppdatert 3. jan. 2022 klokken 15.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
TO NYE SAKSØKERE: Borea AS og Nordstjernan Kredit AB har sluttet seg til saksbehandlingen som saksøkere i den juridiske saksgangen mellom Ice Groups datterselskap AINMT og GoldenTree. Foto: ICE Group

ICEGR

Den omfattende og langvarige juridiske bataljen med fondet GoldenTree Asset Management fikk en ny vending på årets første børsdag mandag.

Tidligere i november meldte mobilselskapet Ice Group at de skulle hente inn 2,5 milliarder kroner, hvorav 1,5 milliarder skulle brukes på å endelig finne en løsning på lånetvisten. 

Rett før jul kom imidlertid kontrabeskjeden om at restruktureringsplanene hadde strandet. Nå slutter Borea og Nordstjernan Kredit seg til GoldenTree, og tar med seg sine krav i rettsprosessen.

Borea og Nordstjernan Kredit har til sammen rundt 18 prosent av lånet i avtalen. Dermed er kravet nå på hele gjelden, og ikke bare delen som GoldenTree opprinnelig sto for, opplyses det.

Kostbare brudd

GoldenTree var långiver til Ice-selskap AINMT Holdings, og selskapet hadde angivelig 20 brudd på lånevilkårene. De er nå redusert til fem.

Hvert brudd innebærer krav på 5 prosentpoeng renteøkning til GoldenTree, ifølge meldingen.

Det amerikanske fondet har lenge hevdet Ice har brutt lånevilkårene i det såkalte PIK-lånet (payment in kind, red. anm), en lånetype som gis til bedrifter som anses å ha høy finansiell risiko, utstedt tilbake i 2015.

Ice Group har lenge hevdet at det ikke er noe hold i påstandene. Dette står selskapet fortsatt fast ved.