<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin til laveste nivå siden september

Kryptovalutaene faller til laveste nivå på mange måneder torsdag.

Publisert 6. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
FALLER: Bitcoin faller til lavt punkt torsdag. Foto: Dreamstime

Bitcoin har falt til laveste nivå siden september torsdag. Kursen står nå i 42.887 dollar pr. enhet, et fall på rundt 35 prosent fra toppen i november.

Ethereum faller også til 3.386 dollar, og Binance Coin, Uniswap og Aave er også ned.

– Med makrobakteppet og det sterke sentimentet i altcoin-markedet, tror vi det er best å være overvekt i ethereum og andre smartkontraktplattformer, sier Sean Farrell og Will McEvoy, kryptostrateger i Fundstrat, til Bloomberg.

Strategene advarer mot bitcoin i nær fremtid.

– Vi ville ikke satset hus og hage i nær tidshorisont på bitcoin, men tror det kan være en mulighet å gå long gjennom derivativer.

Svingningene i kryptomarkedet kommer samtidig som det er volatilt i markedet ellers. Stigende inflasjon gjør at sentralbanker, med Federal Reserve i spissen, strammer inn pengestøtten og sender med det markedene nedover.

Etter forrige rentemøte signaliserte Fed fem hevinger. Nå viser det såkalte «dot plot» fra medlemmene av Federal Open Market Committee (FOMC) ni hevinger innen tre års tid. 

– Fed må ta små skritt av gangen, sier kredittstrateg Ole André Kjennerud i DNB Markets til Finansavisen.