<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette må du vite før Oslo Børs åpner

Det går mot oppgang fra start på Oslo Børs, oljeprisen er flat og det er bred børsoppgang i Asia. Dette må du vite før onsdagens handel.

    Publisert 12. jan. 2022 kl. 06.48
    Oppdatert 12. jan. 2022 klokken 07.57
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 481 ord
    OPPDATERING: Konsernsjef Tim Stedman i Agilyx kommer med en driftsoppdatering i dag. Foto: Agilyx

    Det går mot en oppgang på 1,0 prosent fra start på Oslo Børs, ifølge data fra IG Trading. Nordnet-analytiker Roger Berntsen tror hovedindeksen åpner opp 1,1 prosent, eller innenfor intervallet [0,9, 1,3] prosent.

    Olje

    Oljeprisen er er tilnærmet flat onsdag morgen og utviklingen i brent-oljen er helt flat til 83,74 dollar fatet. WTI-oljen er ned 0,10 prosent til 81,39 dollar fatet.

    Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 82,12 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag.

    Oljeprisen gjorde et byks tirsdag kveld etter at USAs sentralbanksjef Jerome Powell signaliserte at rentenivået kan bli hevet saktere enn ventet, noe som bør støtte oljeetterspørselen på kort sikt.

    Både brent- og WTI- oljen gikk dermed til sitt høyeste nivå siden omicron-varianten dukket opp i slutten av november.

    Asia

    I Japan stiger Nikkei 1,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,5 prosent.

    Shanghai Composite styrkes 0,6 prosent, Hang Seng i Hongkong er opp 2,5 prosent, og Kospi i Sør-Korea styrkes 1,4 prosent.

    I India stiger Sensex 0,7 prosent, S&P/ASX 200-indeksen er opp 0,7 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 0,1 prosent.

    Wall Street

    På makrofronten tikker det inn KPI-tall for desember klokken 14.30.

    Fed-leder Jerome Powells utsagn om en myk landing for økonomien skapte optimisme på samtlige indekser på børsene i New York tirsdag ettermiddag.

    Nasdaq steg 1,4 prosent og fulgte trenden fra dagen før, S&P 500 steg 0,9 prosent, mens Dow Jones økte med 0,5 prosent.

    Powell malte et bilde av en myk landing for økonomien når Fed nå beveger seg mot å fjerne nødstimuleringstiltak og samtidig heve rentenivået.

    – Det er virkelig på tide for oss å bevege oss bort fra disse nødpolitiske innstillingene til et mer normalt nivå, sa Powell.

    Hovedindeksen

    På makronivå kommer det BNP-tall for november, mens det på selskapsnivå er duket for en driftsoppdatering fra Agilyx og en investorpresentasjon for 5th Planet Games.

    Tirsdag endte hovedindeksen med en oppgang på 0,6 prosent til 1.197,0 poeng.

    Ayfie Group  endte opp 7,6 prosent til 1,41 kroner pr. aksje. Oppgangen kommer etter at selskapet meldte at det har ansatt Freddy Mahler Frimann som salgsdirektør fra 1. februar.

    PCI Biotech steg 13,5 prosent til 13,75 kroner aksjen, etter at selskapet meldte at resultater fra prekliniske tuberkulosestudier utført i samarbeid med Universitetet i Zürich og ETH Zürich er akseptert for publisering i Frontiers in Immunology.

    Lakseoppdretteren NRS endte ned 5,3 prosent til 150,00 kroner etter at selskapet meldte om en fusjonering med NTS-selskapet SalmoNor. SpareBank 1 Markets-analytiker mener imidlertid prisen er høy for aksjonærene.

    Også Kahoot la frem en oppdatering på driften i forkant av fjerdekvartalsrapporten, der det ble meldt at selskapet økte inntektene med 126 prosent sammenlignet med fjoråret i fjerde kvartal – opp til 39,7 millioner dollar. Aksjen falt 0,3 prosent.

    Dagens finanskalender

    Makro:

    Norge: BNP november, kl. 08.00

    Kina: Nye banklån og M2 desember

    Japan: Driftsbalanse november, kl. 01.00

    Kina: KPI & PPI desember, kl. 02.30

    Tyskland: Grossistpriser desember, kl. 08.00

    ØMU: Industriproduksjon november, kl. 11.00

    USA: KPI desember, kl. 14.30

    Annet:

    5th Planet Games: Investorpresentasjon, kl. 14.00

    Agilyx: Driftsoppdatering, webcast, kl. 14.00

    Norge: SSB lakseeksport, kl. 08.00

    Norge: Vannmagasin, kl. 13.00

    USA: DOE oljelagertall, kl. 16.30

    Kilder: Selskapene, Newsweb, TDN Direkt