KjøpLogg inn

Morgan Stanleys beste utbytteaksjer

Morgan Stanley har har plukket tre utbyttekonger for å hedge mot en usikker fremtid.

Publisert 12. jan. 2022 kl. 12.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
HEDGE: Trygge utbytteaksjer kan være et godt valg i volatile tider. Foto: Bloomberg

Lave renter og høy inflasjon kan gjøre at den risikoaverse investor vender seg mot stødige utbytteaksjer.

Gode utbytteaksjer har potensial til å gi en inntekt både i gode og dårlige tider, gir god diversifisering i en vekstfokusert portefølje og kan gjøre det bedre enn indeks dersom du har et langt perspektiv.

Her er tre aksjer Morgan Stanley har kjøpsanbefaling på og anbefaler kjøpt for å få bukt med inflasjonen og den usikre fremtiden vi går i møte.

Microsoft

Tech-giganten startet med utbytter tilbake i 2004 og betalte da 8 cent pr. aksje. I dag er utbetalingen økt til hele 62 cent pr. aksje.

Utbytteavkastningen er på bare 0,8 prosent, men selskapet har økt utbyttet hvert år de siste 12 årene. Morgan Stanley har en kjøpsanbefaling på aksjen og ser 17 prosent oppside fra dagens kurs. Det til tross for at aksjen har gått 45 prosent siste 12 måneder.

Procter & Gamble 

Procter & Gamble (P&G) er medlem i utbyttekongenes rekker. Selskapet er blant dem som har økt utbyttet minst 50 år på rad. 

I april i fjor besluttet styret å øke utbytte med 10 prosent hvert kvartal. Det var en økning for 65. år på rad.

P&G er et forbrukerorientert selskap, med dagligvarer som barberblader, tannkrem, dopapir og såper på produktlisten. Takket være disse basisvarene kan selskapet levere utbytter tross nedturer i økonomien.

Morgan Stanley økte kursmålet til 161 dollar i september, bare 2 dollar over dagens kurs. Aksjen har en utbytteavkastning på 2,1 prosent. 

MPLX

MPLX er eid av Marathon Petroleum og jobber med drift, utvikling og oppkjøp av infrastruktur i energisektoren. 

Selskapet betaler utbytte hvert kvartal på 70,50 cent pr. aksje. Aksjen handles til like over 29 dollar hvilket gir en utbytteavkastning på hele 9,1 prosent. 

Morgan Stanley har kursmål på 37 dollar, hvilket impliserer en oppside på 20 prosent fra dagens kurs.