Venturekapitalst: – Aksjer og eiendom vil bli gjort om til NFTer

Bill Tai, tidlig investor i blant annet Zoom, tror NFTer utgjør en stor del av fremtiden.

Publisert 14. jan. 2022 kl. 10.39
Oppdatert 17. jan. 2022 klokken 12.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
FREMTIDSRETTET: Bill Tai, grunnlegger av ACTAI Global, tror fremtiden er NFT. Foto: Bloomberg

Aksjer og eiendom vil være blant de mange tingene som blir forvandlet til non-fungible tokens – NFTer – tror venturekapitalist Bill Tai.

– Det kommer til å skje. Det er ikke spørsmål, sier Tai i et videointervju med  CNBC.

– Det er mer et spørsmål om når det kommer til å skje i stor skala, sa Tai under Crypto Finance Conference i St. Moritz, Sveits.

NFT: enkelt forklart

  • Non-fungible token: digitalt eierskapsbevis knyttet til en digital gjenstand
  • Bruker blockchain-teknologi for å sikre at gjenstanden er unik og ikke-piratkopierbar
  • Ofte knyttet til kunstverk
  • Den dyreste NFTen var til et kunstverk av en digital kunstner kalt Beeple. Den ble solgt på auksjon til 69 millioner dollar.

Internett 3.0

Tai, som investerte i startups som Zoom og Scribd og tjente gode penger etter børsnoteringen, sammenligner NFTer med internett.

– Internett 1.0 var kun lesbart. På Internett 2.0 kan man skrive og lese. Internett 3.0 er innpakningen rundt alt det som kommer inn og ut av skjermen. Kall det internet of assets, sier Tai. 

– Du kan legge inn skjøter, eiendom, kunst, tegninger, hva som helst. Det er den mest effektive måten å skaffe seg en hvilken som helst verdi.

Eksplosjon i interesse

I mars i fjor satte kunstneren Beeple ny verdensrekord da han solgte en NFT av et enormt JPEG-bilde . Kunstverket ble solgt for 69 millioner dollar – nær 600 millioner kroner etter dagens kurs. Senere solgte han skulpturen Human One for 29 millioner dollar.

Data fra DappRadar – en oversikt over desentraliserte applikasjoner, deriblant NFTer – viser at NFT-salget i 2021 nådde over 25 milliarder dollar – 217 milliarder kroner. Til og med store selskaper som Coca-Cola og Gucci har solgt NFTer.