KjøpLogg inn

Har tapt 400 milliarder på én uke

Verdens to rikeste, Elon Musk og Jeff Bezos, har tapt milliarder som følge av ukens kursras. Men de er ikke de eneste som gikk på en smell etter en brutal uke.

Publisert 22. jan. 2022 kl. 15.22
Oppdatert 23. jan. 2022 klokken 21.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
MARKEDSURO: Ukens uro i aksjemarkedene og kursfall har gjort et innhugg i formuene til Tesla-gründer Elon Musk (f.v.) og Amazon-gründer Jeff Bezos. Foto: [BRENDAN SMIALOWSKI, MANDEL NGAN]

Denne uken har vært smertefull for investorer verden rundt, ettersom alt fra netthandel og kryptovaluta til teknologi falt kraftig på børs.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 7,6 prosent  – det største ukentlige fallet siden oktober 2020. Industridominerte Dow Jones og den brede samleindeksen S&P 500 måtte registere sitt tredje ukentlige fall - av tre mulige - så langt i år.

Nasdaq-indeksen start på dette året er den verste siden 2008, målt i utviklingen de første 14 dagene med handel hvert år, skriver CNBC.

Det har gått hardt utover verdens to rikeste personer, Elon Musk og Jeff Bezos. Førstnevnte barberte 25,1 milliarder dollar av formuen, mens Amazon-gründer Bezos tapte 20 milliarder dollar. 

Totalt utgjør det drøyt 400 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs.

Hør Mil etter mil der du lytter til podcast.

Fransk suksess

Kursraset denne uken var den største siden kollapsen da coronapandemien virkelig inntraff markedene i 2020. Forklaringen er en bølge av bekymringer for at sentralbankene skal høyne rentene ettersom inflasjon har skutt i været, skriver Bloomberg.

Men Musk og Bezos er ikke de eneste som fikk kjenne på det: Gründeren av kryptobørsen Binance, Changpeng Zhao, tapte 17,7 milliarder dollar under den dramatiske børsuken. Facebooks Mark Zuckerberg fikk 10,4 milliarder skrelt av formuen.

Den eneste blant verdens ti rikeste som ikke tapte penger, er franske Bernard Arnault, som står bak luksusimperiet LVMH. Konglomerat står bak kjent merker som Christian Dior, Mark Jacobs, Givenchy og musikkartisten Rihannas Fendi.

Arnault er, hvis trenden fortsetter, nær ved å danke ut Bezos fra andreplassen på Bloombergs toppliste over de aller rikeste.