KjøpLogg inn

IMF ber El Salvador slutte med Bitcoin

Det internasjonale pengefondet (IMF) oppfordret tirsdag El Salvador om å slutte å tillate bitcoin som lovlig betalingsmiddel.

Publisert 26. jan. 2022 kl. 11.40
Oppdatert 26. jan. 2022 klokken 14.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
BITCOIN CITY: El Salvador ble i fjor det første landet i verden som aksepterer bitcoin som betalingsmiddel. Foto: NTB

Den lille mellomamerikanske staten ble i september første stat som åpnet for bruk av den digitale valutaen i dagliglivet. Alle transaksjoner i El Salvador kan nå gjennomføres med bitcoin eller amerikanske dollar, som var landets valuta fra før.

IMF har tidligere oppfordret president Nayib Bukele til å endre kurs, men IMFs styre kom tirsdag med mye sterkere uttrykk. I en uttalelse oppfordrer de myndighetene sterkt til å fjerne bitcoins status som lovlig betalingsmiddel, og la til at det er store risiki forbundet med bruk av bitcoin, særlig med tanke på finansiell stabilitet og integritet og forbrukervern.

Én bitcoin koster onsdag rundt 335.000 kroner, som er nær halvparten av verdien den hadde i november. President Bukele har utnyttet prisfallet til å sikre El Salvador større tilgang på kryptovalutaen.