KjøpLogg inn

Piper Sandler: – Microsoft er oversolgt

Analytiker ser store vekstmuligheter i Microsofts skytjenester, og mener siste måneds nedsalg er en stor kjøpsmulighet.

Publisert 26. jan. 2022 kl. 15.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
STOR PÅ SKY: Analytiker trekker frem Azure, selskapets skyplattform, som en av deres største vekstområder. Foto: Bloomberg

Microsoft kunngjorde sine kvartalstall tirsdag kveld, der både inntjeningen og bunnlinjen var bedre enn det analytikerne forventet av software-giganten. Selskapet rapporterte en omsetning på 51,7 milliarder dollar og en bunnlinje på 18,8 milliarder dollar. Dette var er en økning på henholdsvis 20 og 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Til tross for dette har ikke 2022 vært året for Microsofts aksjekurs, som har falt omtrent 15 prosent den siste måneden.

Etter rapporten ble presentert, la Piper Sander-analytiker Brent Bracelin ut en oppdatering der han beskriver dette som en stor kjøpsmulighet. Analytikeren setter kursmålet til 352 dollar, 20 prosent over dagens kurs, ifølge CNBC.

Anser Microsoft som «skykongen»

En av selskapets store vekstområder er deres skytjeneste Azure, og analytikeren trekker frem at bedrifters appetitt for å investere i skyteknologi fortsatt er stor.

«Økningen i kommersielle bestillinger til 32 fra 28 prosent bidrar til å forsterke våre positive syn på å øke investeringer i bedriftsrettet skyinfrastruktur i 2022. Vi anser Microsoft som «skykongen» gitt selskapets markedsledende posisjon innen skyprogramvare med anslagsvis 28 prosent markedsandel hos de største børsnoterte skyleverandørene», skriver analytikeren.