<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic Securities: Utbytteforslaget var skuffende

Sterke tall fra bankens kjernevirksomhet, men utbytteforslaget var skuffende, mener analytikerne i Arctic Securities om DNBs fjerdekvartalstall.

Publisert 10. feb. 2022 kl. 09.30
Oppdatert 10. feb. 2022 klokken 09.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB. Andreas Drange Jensen

 

DNB rapportere sterke tall fra bankens kjernevirksomhet, men utbytteforslaget var skuffende, mener Arctic Securities, ifølge TDN Direkt, i etterkant av presentasjonen av fjerdekvartalstallene.

Styret i DNB har besluttet å utdele et utbytte for regnskapsåret 2021 på 9,75 kroner pr. aksje, en oppgang fra 9 kroner pr. aksje for regnskapsåret 2020. 

Meglerhuset mener imidlertid at det skuffende utbytteforslaget gir rom for økt tilbakekjøp av egne aksjer.

«Hvis DNB nektes å kjøpe Sbanken i mars, vil rommet for tilbakekjøp av egne aksjer være betydelig», skriver analytikerne.

Som forventet

DNB meldte torsdag morgen om et resultat før skatt på 7.955 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, mot 5.552 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge estimater innhentet av Infront for nyhetsbyrået var det på forhånd ventet et resultat før skatt på 7.889 millioner kroner.

Banken fastholder sine finansielle ambisjoner.

DNB har steget 4 prosent på Oslo Børs hittil i år.