<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i ny all-time high – fire aksjer steg over 20 prosent

Oslo Børs steg 2,45 prosent til ny all-time high. Hele fire aksjer steg mer enn 20 prosent og Equinor dro opp 5,2 prosent. 

    Publisert 21. mars 2022 kl. 16.27
    Oppdatert 21. mars 2022 klokken 19.42
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 565 ord
    ALL-TIME HIGH: Oslo Børs endte i all-time high mandag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

            ELOP    

    Oslo Børs klatret voldsomt mandag, og er med det i grønt for fjerde dag på rad. Hovedindeksen endte i 1.258,60, opp 2,45 prosent. Det er ny all-time high.

    Oljeprisen

    Brent-oljen sto opp 6 prosent til 114,47 dollar fatet, mens WTI-oljen steg 5,5 prosent til 110,50 dollar fatet da børsen stengte. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 106,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

    Arctic Securities skriver i en oppdatering mandag at oljemarkedet sannsynligvis vil bli drevet av nyhetsoverskrifter på kort sikt, der fokuset denne uken vil ligge blant annet på samtaler mellom Biden og EU-ledere samt spekulasjoner rundt fredssamtaler.

    Meglerhuset påpeker at en rekke droneangrep fra Houthi-opprørerne mot Saudi-Arabia i helgen øker usikkerheten rundt retur av iransk olje til markedet.

    Equinor klatret 5,2 prosent, mens Aker BP steg 4,2 prosent. Vår Energi la på seg 6,1 prosent.

    InterOil Exploration and Production steg kraftig nok en gang – opp 18,3 prosent. Aksjen har hittil i år steget over 200 prosent.

    Okea klatret 8,5 prosent, og meldte i dag om funn av hydrokarboner i en letebrønn . I tillegg har Arctic Securities i dag kommet med en oppdatering hvor de jekker opp kursmålet på Okea-aksjen.

    Opptur

    Q-Free har fått kontrakt i Portugal til en verdi av 100 millioner kroner med varighet på tre år. Aksjen steg 4,9 prosent. 

    – En av de største kontraktene vi har fått, sier konsernsjef Håkon Volldal.

    Analytikerne i Clarksons Platou mener riggsektoren blir stadig mer attraktiv, og oppjusterer rateforventninger og kursmål på en rekke riggaksjer.

    Meglerhuset har blant annet en kjøpsanbefaling på Shelf Drilling, med et kursmål på 25 kroner, samtidig som det har en nøytral anbefaling på Borr Drilling med et kursmål på 30 kroner. Aksjene steg i dag henholdsvis 24,3 og 9,7 prosent.

    Europris steg 1,8 prosent etter DNB Markets har stor tiltro til kvartalstallene for første kvartal. Meglerhuset gjentar kjøp og setter kursmål på 73 kroner – 25 prosent over kursen i skrivende stund.

    Pandemirakett spås opp 25 prosent
    DNB Markets’ Ole Martin Westgaard gjentar kursmålet på 73 kroner i Europris og mener verdsettelsen er attraktiv.

    Blant teknologiaksjene på Oslo Børs og Euronext Growth har kun tre av dem gitt positiv avkastning i 2022. Analytikernes kursmål viser imidlertid at det finnes åtte doblingskandidater.

    To av disse steg kraftig mandag og rally ble realitet i Elop som endte opp hele 21 prosent, mens Play Magnus la på seg 6,2 prosent. Norske Skog klatret 5,2 prosent etter en melding om at de nå gradvis vil ta opp produksjonen ved Bruck-anlegget.

    – Tomra har en verdi på børsen på 50-60 milliarder kroner, ja over 60 milliarder kroner på blikkbokser som veksler inn panteflasker og noe gjenvinningsgreier. Det høres helt merkelig ut. De er altfor høyt priset, sier Trygve Hegnar i Økonominyhetene.

    Aksjen steg imidlertid 0,2 prosent mandag. 

    SEB-analytiker Håkon Fuglu tar opp dekningen av solenergiselskapet Otovo og spår aksjen kraftig opp, som et spill på høyere kraftpriser. Aksjen skjøt opp 9,6 prosent etter analysen.

    Seismikkaksjene TGS og PGS stiger også mandag. Førstnevnte klatret 7,1 prosent på høyt volum, og PGS endte opp 8,1 prosent. 

    PGS lovet å stanse bonusene til ledelsen som følge av at det fikk nesten 350 millioner kroner i coronastøtte. Konsernsjef Rune Olav Pedersens fastlønn fikk imidlertid et kjempeløft.

    «Putin vekket den døende bransjen», skriver Finansavisen i en kommentar.

    I rødt

    Det var mye grønt på børs mandag, men taperlisten ble toppet av Western Bulk med et fall på 25,2 prosent til 48 kroner . Aksjen var imidlertid mandag omsatt eks. utbytte på 17,23 kroner.

    Norwegian falt 5,4 prosent og nye tall viser at trafikken fremdeles er betydelig lavere enn før pandemien

    Techselskapet Mercell endte ned 13,3 prosent uten at noen nyheter bidro til fallet.