<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman: Disse sektorene er billige nå

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs retter blikket mot to sektorer de mener handles billig, etter at Fed økte styringsrenten.

Publisert 21. mars 2022 kl. 21.25
Oppdatert 21. mars 2022 klokken 21.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
ANBEFALER TO SEKTORER: Goldman Sachs anbefaler energi- og finanssektoren etter at Fed økte styringsrenten. Foto: Lucas Jackson

En av Goldman Sachs' beste strateger har navngitt to sektorer som er «utrolig billige» akkurat nå, inkludert en som hun sier kan gi en perfekt sikring mot stigende oljepriser og inflasjon, skriver CNBC.

Goldmans Sharon Bell pekte på at energi- og bankaksjer handles billig, etter at den amerikanske sentralbanken økte renten med 0,25 prosent onsdag, som er den første økningen på mer enn tre år. 

Bank of America har også sagt at økningen i styringsrenten bør komme finanssektoren til gode.

Motstandsdyktig teknologisektor

– Teknologiselskaper er ikke så avhengige av for eksempel energikostnader. For dem er marginene allerede ganske høye og ofte rimelig stabile, svarte Bell da hun fikk spørsmål om hvordan renteøkningen kom til å påvirke teknologisektoren.

– Så faktisk, en situasjon med høyere inflasjon som er drevet av energikostnader eller andre råvarepriser er ikke så ille for teknologiselskaper, la Bell til.