<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arv fra prinsesse Ragnhild havnet i skatteparadis

Hvor mye avdøde prinsesse Ragnhild arvet etter kong Olav, er ikke kjent. Nå har spor etter deler av arven dukket opp i et populært skatteparadis.

Publisert 16. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
SKATTEPARADIS: De britiske jomfruøyer. Her fra Tortola, en av hovedøyene. Foto: Dreamstime

Det er i en lekkasje fra de såkalte Pandora Papers at sporene etter arven dukker opp på De britiske Jomfruøyer, skriver Aftenposten.

Prinsesse Ragnhild døde i 2012. Tre år senere tok sønnen Harald Lorentzen kontakt med selskapet Trident Trust – som er kjent for å tilby finansielle tjenester til rike og mektige personer.

Da hadde de tre barna til prinsessen opprettet egne selskaper på den karibiske øygruppen.

Trident Trust har i flere år forvaltet et postboksselskap på De britiske Jomfruøyer som prinsesse Ragnhild og ektemannen Erling Lorentzen sto bak. Selskapet ble opprettet et år etter arveoppgjøret etter kong Olav.

I korrespondansen mellom Lorentzen-barna og Trident Trust pekte familien på at det må betales arveavgift på formuen når denne overføres til barnas selskaper. De ønsket derfor at overføringen ble tydelig merket som arv, skriver avisen.

«Gjeldende skatte- og avgiftslovgivning ble naturligvis fulgt ved arveoppgjøret mellom prinsessen og hennes far, kong Olav i 1991, og da arven etter prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen ble gjort mellom hennes arvinger i 2012», skriver Harald Lorentzen i en epost til avisen.

Hva barna gjorde videre med verdiene som ble overført, er ikke kjent.

De britiske Jomfruøyer har tradisjonelt blitt sett på som det fremste skjulestedet for utenlandske formuer.

(NTB)