<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler aggressive renteøkninger

Med inflasjon på skyhøye nivåer har Fed sett seg nødt til å varsle om aggressive renteøkninger torsdag ettermiddag.

Publisert 21. apr. 2022 kl. 20.09
Oppdatert 21. apr. 2022 klokken 20.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
VIL ØKE RENTEN: Sjef for den amerikanske sentralbanken (Fed), Jerome Powell. Foto: Bloomberg

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell uttalte torsdag at aggressive renteøkninger er sannsynlig allerede neste måned for å få ned inflasjonen. Inflasjonen ligger på rundt 8,5 prosent for tiden, i følge CNBC.

«Målet vårt er å bruke våre verktøy for å få etterspørsel og tilbud tilbake i takt, slik at inflasjonen går ned uten at det medfører en resesjon. Jeg tror ikke du vil høre noen i Fed si at det kommer til å bli enkelt. Det kommer til å bli veldig utfordrende», sa Powell i følge CNBC.

Powell antydet at styringsrenten kan bli økt med 0,5 prosentpoeng i mai. Det er den kjappeste renteøkningen på over 40 år, i følge CNBC. 

«Det kan være at den faktiske inflasjonstoppen var i mars, men det vet vi ikke, så vi kommer ikke til å regne med det. Vi kommer virkelig til å heve nivåene raskt og komme tilbake til nivåer som er mer nøytrale og stramme... hvis det er passende å komme se dit», sa Powell i følge CNBC.