<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uro og uvær slo på resultatet

Forsikringsgiganten leverte førstekvartalsresultater under forventningene. Børsuro og dårlig vær var med på å dra ned resultatet.

Publisert 27. apr. 2022
Oppdatert 27. apr. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring. Foto: NTB

 

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1.506 millioner kroner i årets første kvartal, mot 1.597 millioner kroner for ett år siden. 

På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat før skatt på 1.681 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Gjensidige blant 14 meglerhus.

Uroen i finansmarkedene som følge av den russiske invasjonen i Ukraina førte til at investeringsporteføljen gikk i minus i kvartalet. På toppen av dette var kvartalet preget av en god del stormer og branner, som også var med på å trekke ned resultatet.

– Ambisiøse mål

Resultatet etter skatt endte på 1.218 millioner kroner, mot 1.340 millioner kroner for ett år siden. Analytikerne anslo på forhånd en bunnlinje på 1.366 millioner kroner.

Onsdag ettermiddag handles Gjensidige-aksjen ned 3,1 prosent til 201 kroner. Hittil i år er aksjen ned 2,9 prosent, inkludert utbytter.

– Vi er veldig fornøyde med de solide resultatene vi fortsetter å levere. Vi har satt ambisiøse mål for de neste fire årene, og vi er trygge på at vi skal levere på dem. Vi vil fortsette å fokusere på lønnsom vekst, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en kommentar.

– Dette bør, sammen med en sterk og effektiv drift, vårt sterke produkttilbud og gode utsikter for skadeforsikringsdrift i våre markeder, love godt for fortsatt gode resultater og attraktiv avkastning, fortsetter han.

Gjensidige Forsikring 1. kvartal

(Mill. kr) 1. kv./22 1. kv./21
Brutto premieinntekter 7.575 6.973
Forsikringsresultat 1.025 1.040
Finansresultat −285,0 556,0
Resultat før skatt 1.506 1.597

Markedsuro

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble på 1.025 millioner kroner i perioden. Dette er noe ned fra 1.040 millioner kroner året før, og er enda litt lenger unna analytikernes anslag på 1.113 millioner kroner.

Combined ratio, nøkkeltallet som viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av premieinntekter, ble på 86,5 prosent i første kvartal, mot 85,1 prosent året før. Forventningene på forhånd lå på 85,1 prosent.

Gjensidige Forsikring peker på at solid drift, effektive pristiltak, god risikoseleksjon og streng kostnadskontroll resulterte i et godt forsikringsresultat. Investeringsporteføljen ble rammet av uroen i finansmarkedene.

«Konsernets resultat ble positivt påvirket av den gjenværende gevinsten fra salget av Oslo Areal. Gjensidiges utsikter er fortsatt gode,» heter det videre.

Finansresultatet fra investeringsporteføljen endte på minus 285 millioner kroner, fra 556 millioner kroner året før. Analytikerne ventet på forhånd et resultat på minus 175 millioner kroner.